keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Värejä ja boheemia tunnelmaa

Koti Englannissa - A Home in England

Tämän kodin sisustuksesta löytyy rohkeaa värienkäyttöä ja boheemia tunnelmaa.
Lähde/Source: Period Living

 Kuvat: Bruce HemmingKoti Englannissa - A Home in England

Tästä päivän toisesta kodista löytyy niin ikään rohkeita värivalintoja. Kodin jokainen tila on saanut voimakkaan värin seinilleen.
Sisustus on juuri sellainen, kuin englantilaisen maalaiskodin olettaisikin olevan - vanhoja puisia huonekaluja, mukavia kuluneita sohvia, tauluja seinillä, vanhoja mattoja lattioilla, rustiikkisia ja kauniita puupintoja ja panelointeja,  keittiössä iso jykevä kaappi astioille sekä Aga-liesi ja kylpyhuoneessa tassuamme.  Ja tietysti koirien ruokakupit keittiön rustiikkisella kivilattialla.
Englantilaiset arvostavat vanhoja perinteitään ja asioitaan ja kuluneisuus ei ole heille kauhistuksen paikka. Muistan joskus lukeneeni, että reikä matossa kertoo englantilaiselle, että matto on vanha ja on näin ollen todella hieno asia. Meillä taas reikä matossa ei mitenkään lisää sen arvoa, päinvastoin, eiköhän sellainen kiikuteta tuota pikaa jätekeräykseen.
Lähde/Source: Period Living


 Kuvat: Huntley Hedworth

Koti Ruotsissa - A Home in Sweden

Tämän kodin asunnon omistajapariskunta sisustaa kotiaan itämaisin huonekaluin ja sisustustavaroin.  Lopputulos on valovuosien päässä tämän päivän trendikkäistä ruotsalaiskodeista.  Itse voisin tosin kokea pienoista ahdistusta ylimmän kuvan huoneessa, jossa seinätkin on peitetty värikkäin matoin.
Lähde/Source: Hem&AntikKuvat: Anne Nyblaeus


Tänään kotona - Today at Home

Sade pisti tänään taas päivän hommat uusiksi ja innostuin askartelemaan olohuoneen lampunvarjostimeen koristeen kaatosateen ropistessa samalla kattoon.
Löysin kauniin lautasen kuvan Rijksmuseumin (sieltä voi käydä lataamassa kuvia museon kokoelmista omiin projekteihinsa)  kokoelmista ja photoshoppailin kuvan taustan valkoiseksi. Tulostin kuvan mustesuihkutulostimella ja kiinnitin tulosteen kuvapuolen kontaktimuoviin.  Kostutin tulostuspaperin vedellä ja hetken kuluttua rapsuttelin sienellä paperin pois kontaktimuovin pinnalta, Muste tarttuu kontaktimuoviin kiinni, eikä lähde rapsutellessa irti. Kuivauksen jälkeen kiinnitin kuvan varjostimen sisäpuolelle.
Kuten kuvista näkyy, koristekuva näkyy vain valaisimen ollessa päällä.  Kuvat: Keltainen talo rannalla

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Pieniä koteja

Kolme kotia - Three Homes Kiinnostavasti sisustettuja pieniä koteja. Koti 1 - Home 1   ...