sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Pieniä koteja

Koti 45 m2- A Home in Sweden


Päivän kodeiksi löytyi kolme pientä myytävänä olevaa ja kauniisti sisustettua asuntoa.  Nykytyylin mukaisesti jokaisessa kodissa on yhdistelty uutta ja vanhaa. Ensimmäisen ja toisen kodin keittiöitä piristää sama kuviollinen tapetti ja ne ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten väreillä ja kuvioilla vaikutetaan tilan tunnelmaan, mutta eri tavoin.  


 


Lähde/Source: Historiska Hem


Koti 58 m2 - A Home in Sweden


Lähde/Source: Historiska HemKoti 66 m2 - A Home in Sweden
Lähde/Source: 55KvadratTänään kotona - Today at Home

Kylmän yön jälkeen aamuaurinko lämmittää mukavasti. Leni hakeutuu aina aurinkopaikoille.

Aamupäivän valoa keittiössä.  Keittiö on pieni, mutta todella käytännöllinen - kaikki on lähellä ja käden ulottuvilla. Keittiöremontissa poistin ikkunoiden levyisen työtason, vastapäisen seinän korkean kaappirivistön sekä seinän keittiön ja ruokailutilan väliltä. Ja kun en sijoittanut liesiseinälle seinäkaappeja, yleisilmeestä tuli keveä ja ilmava. Keittiökaapit, allas, hana, kattovalaisimet, liesituuletin, osa kodinkoneista ja tasot löytyivät Ikean valikoimista. Tapetti on Cole&Sonin Fornasetti-sarjan tapetti, joka ei valitettavasti ole enää tuotannossa. Oman tapettini pelastin roskiskohtalolta erään projektin jäljiltä ja monen vuoden jälkeen se löysi vihdoin paikkansa ja riitti juuri ja juuri tuohon seinälle.

Vaasan Taito shop Loftet myy hauskaa Vaasa-pyyhettä. Vanhalle vaasalaiselle pyyhe on täynnä tuttuja juttuja, mutt ainoa mikä ihmetyttää ja mitä en ole koskaan kuullut, on sana puttari.  Lisäksi minusta jätte kiva kuulostaa enemmän Helsingin kuin Vaasan ruotsilta. Yksi asia mikä vaasalaisia aina kummastuttaa, on luulo, että Vaasassa puhutaan vain ruotsia.   Ruotsia äidinkielenään puhuvia on nimittäin vain 22,7%. Itsekin olen saanut kuulla puhuvani hyvin suomen kieltä ja äidinkieleni on suomi. Asun tällä hetkellä kunnassa, jossa suomen kieli on äidinkielenä alle 6%:lla.  Paikallisessa murteessa on omat haasteensa, mutta kiinnostavat sellaiset.  


2 kommenttia:

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Ihana fiilis tuossa Leni-kuvassa.. mahtava koti teillä.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Tanni!
Kiitos<3

Blogitekstisuositus

Valkoista ja puuta

Kolme kotia - Three Homes Kolme kaunista kotia harmaan ja sateisen päivän iloksi. Valkoiset ja puiset pinnat muodostavat yhdessä kiinnost...