perjantai 21. lokakuuta 2016

Luoman Lillevilla 387

Lillevilla 387 - maja ilman salvoksia

Sain suureksi yllätyksekseni ja ilokseni mahdollisuuden osallistua Luoman Puutuote Oy:n Lillevilla-bloggaajatempaukseen. Jokainen bloggaaja rakentaa ja sisustaa saman Lillevilla 387 vierasmajan mieleisekseen ja omaa projektiani seurataan täällä blogissa kuin myös Luoman omilla sivuilla.
Remontoinnista minulla on enemmänkin kokemusta, rakentamisesta ei niinkään, mutta onneksi lähipiiristä löytyy osaavia neuvojia ja saan tarvittaessa pystytysapua. Kokoamisohjeet näyttivät hyvin selkeiltä, joten eiköhän niiden kanssa selvitä. On todella hauska oppia uusia juttuja ja niitä varmaan tämänkin projektin yhteydessä tulee eteen.
Lillevilla 387 on kahdentoista neliön moderni pulpettikattoinen ja lasiovinen vieras- tms. maja.  Olenkin etsinytkin pulpettikattoista majaa pihalleni, sillä pulpettikattoinen rakennus sopii parhaiten 1960-luvun alussa rakennetun omakotitaloni kaveriksi. Tyyliltään moderni maja sopii hyvin monenlaiseen ympäristöön ja tilaltaan avarana moneen käyttötarkoitukseen.
Projektin varmistuttua lähdin miettimään rakennuksen sijoituspaikkaa. Pienellä tontillani ei nimittäin ole kovin montaa mahdollista paikkaa minkäänlaiselle majalle. Lopulta päädyin sijoittamaan majan taloni nurkalle,  ja sillä ratkaisulla saan samalla hieman yksityisyyttä pihalleni. Tontin reunalla kulkee pieni hiekkatie, joka aina välillä on kovinkin vilkkaasti liikennöity. Lisäksi talossa ei ole koskaan asunut puutarhahommista kiinnostunutta ihmistä ja piha onkin aika "paljas" joka suuntaan eli lähitulevaisuudessa pitää ryhtyä vielä istutushommiin, että tänne saadaan enemmän näkösuojia.
Ostin tämän talo viime joulukuussa ja keväällä remontoin sisätilat. Talon ulkoremontin ja maalauksen vuoro on ensi kesänä. Talo on ulkopuolelta alkuperäisessä kunnossa ja hommia tulee riittämään yllin kyllin.
Olen tehnyt 3 D-kuvan uuden rakennuksen sijoituspaikasta ja se onkin hyvä tapa hahmottaa toivottu lopputulos sekä kokonaisuuden että rakennusten värityksen osalta.  Taloni ikkunoiden malli ei vastaa kuvassa olevaa, en jaksanut tehdä kuvasta niin tarkkaa, mutta saa kuitenkin jonkinlaisen kuvan kokonaisuudesta.   


Hahmotelmaa, miltä täällä sitten joskus näyttäisi. 


Rakennuslupaa ei tarvinnut 12 neliöiselle rakennukselle hakea, ilmoituksen teko rakentamisesta riitti rakennustarkastajalle. Lupa tulikin nopeasti 60 euron maksun kera. Lupa on voimassa kolme vuotta ja rakentamisen aloittamisesta ja sen päättymisestä on ilmoitettava rakennustarkastajalle.

Tähän se sitten nousee!

Kivet ilmestyivät pihalle sähkökaapelin maahan asennuksen myötä ja odottavat tuossa siirtoa muualle. Kuva hiekkatieltä päin.
Kuvat: Keltainen talo rannalla

Paketti tuli näpsäkästi perille ja saatiin sijoitettua mahdollisimman lähelle rakennuspaikkaa. Siitä on helppo kiikuttaa värkit rakennuspaikalle. Kuvittelin, että paikalle tuotaisiin isonkin paketti, mutta yllätyksekseni se ei ollutkaan kovin iso.
Seuraavaksi perustukset ja pystytys ja sitten pääsee vihdoin mieluisaan hommaan, eli sisustuksen suunnitteluun.Yhteistyössä Luoman Puutuote Oy:n kanssa


1 kommentti:

Kiisu kirjoitti...

Vau,miten mielenkiintoinen projekti!ODOTELLAAN MIELENKIINNOLLA,MITÄ TULEMAN PITÄÄ....

Blogitekstisuositus

Rustiikkia, modernia ja teollista

Kolme kotia - Three Homes Persoonallisesti sisustettuja koteja. Koti 1 - Home 1 ...