maanantai 31. lokakuuta 2016

Koteja Tanskasta

Kolme kotia - Three Homes

Päivän mielenkiintoiset kodit löytyivät tanskalaisten kiinteistönvälittäjien sivulta. Sisustusmaailma yhtenäistyy vauhdilla, sillä internetin kautta ideat ja inspiraatiot seilaavat bittiavaruudessa jokaisen ulottuville muutamassa hetkessä.  Netin kautta myös eri sisustustyylien kannattajat löytävät omat yhteisönsä ja idealähteensä. Lisäksi nettikaupankäynti on tehnyt helpoksi kodin sisustamisen - kotisohvalla mukavasti loikoillen voi tilata vaikkapa toiselta puolen maapalloa uutta kotiinsa. Eli summa summarum: samanlaisesti sisustettuja koteja tuntuu löytyvän nykyään joka leveysasteelta. 
Oikeastaan se on sääli, sillä eri maiden tunnusomaiset sisustustavat tuntuvat häviävän hyvin usein yhtenäiseen sisustusmassaan, siltä se ainakin tuntuu kansainvälisiä sisustuslehtiä seuratessa. 
Kiinteistönvälittäjien myytävänä olevia koteja onkin mielenkiintoista seurata, sillä kodit ovat yleensä tavallisia koteja, kuten päivän kolme kotiakin, ei sisustuslehtien sivujen täydellisesti stailattuja unelmakoteja.
Itse arvostan yhä enemmän sellaisia koteja, joissa näkyy ajan kulku ja eletyn elämän jäljet. Muutin noin vuosi sitten 1960- luvun alussa rakennettuun taloon, jonka olen kunnostanut sisätiloilta mieleisekseni ja minulla ei ole mitään aikomusta korjata kotiani viimeisen päälle, vaan kuluneet kynnykset, ovenpielet jne. saavat jäädä näkymään. Vanhassa kodissani fiilistelin aina poikani pienenä eteisen tapettiin piirtämää pientä Batman-kuvaa tai jo edesmenneiden koiriemme kynsien jälkiä ulko-ovessa. Moni liittää kotinsa sisustukseen mukavia muistoja tuovan esineen, huonekalun, taideteoksen tms., eletty elämä taas luo sisustukseen omaa muistojen virtaa.
Vanhoilla rakennuksilla on omat tarinansa ja me vain jatkamme sitä tarinaa.


Koti 1 - Home 1










Lähde/Source: Ivar Eltoft Nielsen









Koti 2 - Home 2













Lähde/Source: Ivar Eltoft Nielsen












Koti 3 - Home 3















Lähde/Source: Danbolig

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Valkoista ja puuta

Kolme kotia - Three Homes Kolme kaunista kotia harmaan ja sateisen päivän iloksi. Valkoiset ja puiset pinnat muodostavat yhdessä kiinnost...