maanantai 3. lokakuuta 2016

Modernia maanantaita

Koti Ruotsissa - A Home in Sweden


Tälle päivälle löytyi moderneja koteja, kaksi Ruotsista ja kolmas Tanskasta.  Tässä esimmäisessä kodissa on yhdistelty erityylisiä huonekaluja ja tavaroita rohkealla tavalla ja omasta mielestäni tässä mennään jo hyvän ja huonon rajamailla.  Ensimmäinen sana mikä kodin sisustuksesta tuli mieleen oli töksähtelevä.  Hauska idea on keittiön seinää vasten asetetut kattovalaisimet, normaalistihan ne asetetaan roikkumaan työtason yläpuolelle.  Makuuhuoneessa korkeat kaapit sängyn molemmilla puolilla tekevät tilan mittasuhteiltaan erikoiseksi sängyn ollessa vielä aika matala. Laskutilaa kaivataan aina sängyn vieressä, mutta ehkä tässä ideassa kaapiston alalaatikko toimii sellaisena. Olohuoneen sohvan vanhan roosan värinen ja ilmeisesti samettinen verhoilu on aivan ihana ja tyynyineen ja peitteineen kokonaisuus on todella romanttinen.


Lähde/Source: Esny


Koti Ruotsissa - A Home in Sweden


Tunnelmallinen kattohuoneisto on väritetty trendikkäästi harmaan eri sävyillä ja sisustukseen on luotu rentoa tunnelmaa tyynyillä, torkkupeitteillä, valokuvin ja tauluin sekä monin muin pienin yksityiskohdin. Lisäksi olohuoneen erilaiset valaisimet, rennot sohvat, seinäkaappien asettelu ja ruokailutilan eripariset tuolit jatkavat valittua linjaa.
Taustana ja hyvänä vastaparina kaikelle toimii yksiväriset seinäpinnat ja tiukan geometriset kaakelipinnat.
Viherkasvitrendi näkyy myös tässä sisustuksessa, niitä löytyy jokaisesta tilasta.

Lähde/Source: Esny

Koti Tanskassa - A Home in DenmarkTämän kodin sisustuksen kruununa on mahtavat kattopalkit ja tukipylväät, kuten myös upeat tummat marmoripinnat. Vintagehuonekalut ja rustiikkiset rakenteet luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden, kuten myös eleetön ja moderni keittiö kauniine puuovineen.
Keittiöstä löytyy hyvä seinävalaisinidea. Olen aina hieman kummastellut trendikkäitä keittiöitä, joista löytyy mahdollisesti vain yksi tai muutama roikkuvalaisin työpöydän yläpuolelta. Onhan se tyylikkään  minimalistista, kun katosta roikkuu vain pieni hehkulamppu muutenkin niukasti sisustetussa tilassa. Hyvä esimerkki tästä on ensimmäisen kodin keittiön kattovalaisimet. 
Käytännöllisesti ajatellen kuitenkin yksittäisen hehkulampun tms. valo ilman varjostinta hajoaa ympäri tilaa, toisekseen valopiste saattaa olla liian dominoiva ympäristöön nähden ja estää tilan näkemisen ja kolmannekseen valomäärä ei voi olla riittävä miellyttävään työskentelyyn. Itse olen "allerginen" huonolle ja niukalle valaistukselle ja yllä kuvatun kaltaisessa keittiössä olisin todella huonotuulinen kokki...
Olen usein miettinyt ajatusta kärsimyksestä kauneuden tavoittelussa, niin samalla tavoin tavoitellessa oman maun mukaista kaunista sisustusta joutuu tyytymään ehkä vähemmän käytännöllisiin ja toimiviin ratkaisuihin. Ehkä nyt eivät ole aivan verrannollisia asioita, mutta omat hankaluutensa molemmissa kuitenkin on.


Lähde/Source: Bo Bedre
Kuvat: Kira Brandt

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Valkoista ja puuta

Kolme kotia - Three Homes Kolme kaunista kotia harmaan ja sateisen päivän iloksi. Valkoiset ja puiset pinnat muodostavat yhdessä kiinnost...