keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Tyyliä maailmalta

Kolme kotia - Three Homes

Tämän päivän persoonallisesti sisustetut kodit löytyvät Brasiliasta.  

Sisustaminen on nykyään monin osin aika samanlaista, oltiin melkeinpä sitten missä päin maailmaa tahansa - ainakin sisustuslehtien, nettisivustojen yms. perusteella. Uudet sisustustyylit ja ideat löytävät nopeasti kotien sisustuksiin, sillä valtava määrä tietoa on vain muutaman näppäilyn päässä ja kuvat ja tiedot leviävät maapallon ympäri Internetin välityksellä hetkessä.  Epäilen, että rakkaan naapurimaamme 48 maahan levittäytyneellä huonekalukauppaketjulla on myös oma vaikutuksensa asiassa...

Halutun sisustustyylin luonti tai tietyn tavaran hankinta on nykyään helppoa, sillä sisustustavaraa ja huonekaluja myyviä kauppoja on netti pullollaan.   

Jotenkin se olisi kyllä hieman haikeaa, jos kaikki samankaltaistuisi liikaa - vähän sama kun menee nykyään mihin kauppakeskukseen tahansa ja joka paikassa on aina ne samat kaupat. Paikallisuuden ja erilaisen tarjonnan puute tekee shoppailusta kyllä vähemmän houkuttelevaa ja kiinnostavaa. Mikä sinänsä ei ole nykypäivänä tosin kovinkaan huono juttu...

Onneksi eri maiden kulttuurit, tavat, rakennuskanta ja maan sijaintikin ohjaavat varmasti suurimmaksi osaksi kotien sisustuksia oman näköiseen lopputulokseen ja liiallisesta globaalista samankaltaisuudesta ei tarvitse kovinkaan paljon murehtia. 
Toki tärkein asia on se, että jokainen asuu juuri sellaisessa kodissa kuin haluaa - oli se sitten sisustettu ihan miten vain!



Koti 1 - Home 1























Lähde/Source and more information: Histórias de Casa
Kuvat/Photos: Leila Viegas






Koti 2 - Home 2

































Lähde/Source and more information: Histórias de Casa
Kuvat/Photos: Leila Viegas






Koti 3 - Home 3























Lähde/Source and more information: Histórias de Casa
Kuvat/Photos: Maura Mello

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Ohoh, onpa yllättävää miten jopa skandinaavista tyyliä löytyy kodeista toiselta puolelta maapalloa! Vain joku yksityiskohta viittaa etelämaalaisuuteen ja verkot ja kalterit ikkunoissa tietysti. Pidin etenkin sohvista, lepotuoleista ja jakkaroista. Ja jollain yllättävällä tavalla siitä keltaisesta vessasta!

pilar kirjoitti...

Por favor, continua con las tres.
Gracias por el tiempo que te tomas en buscar estas preciosas casas.
Un saludo

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä