sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Silmänruokaa sunnuntaille

Kolme kotia - Three Homes

Englantilainen sisustustyyli on ollut minulle vuosikymmenet mieluisaa ja aikaisempi kotini olikin sisustettu paljolti siihen tyyliin. Tyylin elementtejä löytyy edelleen kotoani, sillä en ole vain malttanut laittaa menemään niitä, vaikka nykyinen kotini edustaakin arkkitehtuuriltaan aivan toista tyylilajia. Lempilehteni oli tuolloin englantilainen laatulehti House&Garden, joita kertyi vuosien aikana aimo kasa.

Löysin tälle päivälle kolme todella upeaa kotia, joista varsinkin ensimmäinen on aivan huippu - toki sitä ovat myös kaksi muuta kotia. Historialliset rakennukset luovat kotien tyylikkäille ja persoonallisille sisustuksille mahtavat raamit ja hengen.

Eli tämän päivän teemana on englantilainen sisustus sekä historialliset rakennukset ja miljööt.


Koti 1 - Home 1Tämä keittiö!Lähde/Source and more information: Indigo
 

Koti 2 - Home 2
Upea kattoreliefi!Uutta ja vanhaa.

Lähde/Source and more information: Indigo
 


Koti 3 - Home 3
Pylväät!

Lähde/Source and more information: Indigo
 

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Miten houkutteleva ja kaunis tuo koti 1! Mutta sitten tulee nro 2, joka näyttää huikean vanhalta ja sehän sitten vetää tietysti minua puoleensa kaikkine vuosisataisine yksityiskohtineen enemmän kuin mikään! Vaikka pidän kyllä myös kodin 3 yksityiskohdista ja väreistä.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Thilda!

Ykkönen oli kyllä ehdoton suosikkini näistä, pihakin on todella kaunis - rakastan geometrisiä puutarhoja ja varsinkin muotoon leikattuja pensasaitoja. Ja tuo keittiö<3
Kakkonen taitaa muistini mukaan olla jo varhaiselta keskiajalta peräisin oleva. Tunnelmallisia tiloja ja sisustuksia. Olisi hauska tietää, miten tuota taloa lämmitetään.

Vanhassa talossa asuminen on kyllä varsinainen elämäntapa, sillä jokainen vanha talo on oma "persoonansa" jonka kanssa pitää oppia elämään sujuvaa ja mukavasti soljuvaa yhteiselämää sekä oppia ymmärtämään sen tarpeet. On vetoisia ikkunoita, kylmiä lattioita, narisevia portaita ja kynnyksiä, savuttavia uuneja ja kaikenmaailman kommervenkkejä miten mitäkin asiaa mahdollisesti hoidetaan. Kuinka paljon mitäkin voi korjata ja muuttaa aiheuttamatta kiinteistölle vahinkoa, ei ole välttämättä mikään helppo tehtävä. Talo tai osa siitä saadaan vääränlaisella remontilla tai toimenpiteillä todella nopeasti pilattua.

Kolmas koti on erikoinen ja keittiösaareke, pylväät ja puiset ikkunaluukut ovat hauskoja yksityiskohtia.

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä