maanantai 6. syyskuuta 2021

Modernia ja boheemia

Kolme kotia - Three Homes

En tiedä, oletteko huomanneet tai edes kiinnittäneet huomiota miten #-tägäilen näitä postauksia?  Sieltä löytyy nimittäin termi moderni boheemi sisustus.
Tänään on esittelyssä koteja, joissa tämä sisustustyyli tulee mainiosti esiin. En ole törmännyt ko. käsitteeseen muualla, mutta minusta se kuvaa tietynlaista nykysisustamista hyvin. Tyyliä voisi tietenkin kutsua vain boheemiksi tyyliksikin, mutta minun mielestäni boheemi tyyli on vielä boheenimpaa eli runsaampaa, värikkäämpää ja eklektisempää kuin tämä.

Tyyli perustuu uuden ja vanhan sekä erilaisten tyylien yhdistämiseen rohkealla ja huolettomalla tavalla. Kontrastia ja mielenkiintoa luodaan sijoittamalla uusi vanhaa vasten ja vanha uutta. 

Lisäksi värien ja kuviollisten tapettien (lähinnä William Morris tapetit) käyttö ja kiinnostavat ja hauskat yksityiskohdat kuvastavat tyyliä hyvin. Samoin trendikkäät elementit - kalusteet, kaakeloinnit, värit ja sisustuksen yksityiskohdat. Kodit näyttävät asutuilta ja viihtyisiltä.

Mestareita tämän tyylin luojina ovat ruotsalaiset stailaajat ja sisustajat. 


Koti 1 - Home 1


Lähde/Source and more information: Historiska Hem
Kuvat/Photos: Ozollapa
Stailaus/Styling: Lingsell
 

Koti 2 - Home 2
Lähde/Source and more information: Historiska Hem
Kuvat/Photos: Ono
Stailaus/Styling: YngfalkKoti 3 - Home 3


Lähde/Source and more information:  Historiska Hem
Kuvat/Photos: Boukari
Stailaus/Styling: Copparstad

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

1) ja 2) -kodeissa oli ihanaa valoisuutta, mutta kyllä se koti 3) verhoineen, kasveineen, elävine tulineen, elävine kirjahyllyineen (vihaan sitä kun kirjat järjestetään värijärjestykseen tai JOPA nurin päin) ja elävine tauluseinineen oli kaikkein kodikkain! Jokaisessa oli kyllä hauskoja juttuja, kylppäreissä hienoja ratkaisuja, keittiössä lankavetimet tai muu vanha salpa kaapinovissa, paksut seinät ihanine ikkunalautoineen jne...

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Thilda!

Kolmonen oli kyllä paras noista - pidin olohuoneen eläväisestä seinästä tauluineen ja tunnelmallisesta keittiöstä. Eteisen seinältä löytyi hauska valosarjan sijoitteluidea. Ykkösessä pidin siitä, että keittiö oli erotettu omaksi tilaksi hyllyköllä - en ole iso avointen tilojen ystävä. Kakkosessa huonekaluvalinnat toivat vanhan ajan tunnelmaa sisustukseen.
Erityisesti pidän kiinteistä kalusteista, niitä näkyi näissäkin ja sellaisia saisi nykykodeistakin löytyä enemmän.

Kirjat pitää löytyä kirjahyllystä minun mielestäni aihepiireittäin ja selkä katsojaan päin, miten sitä muuten etsittävänsä löytäisi? Nurinpäin asetellut kirjat ovat ihan vain sisustuksellinen yksistyiskohta -niitä kirjoja tuskin luetaan. Värien perusteella sijottelu oli muutamia vuosia sitten suosittua, näköjään sitä vieläkin harrastetaan.

Blogitekstisuositus

Rustiikkia, teollista ja klassista