tiistai 6. tammikuuta 2015

Tapettia, vintagea ja minimalismia

Tapetointia kotona - New wall mural in my tiny kitchen


 Valokuvatapetilla saa helposti uutta ilmettä kotiin.  Tapetteja löytyy nykyään eri valmistajilta valmiina tai sitten tapetin voi tehdä omasta kuvasta. Innostuin näistä tapeteista vuonna 2008 ja sisustinkin silloin Vaasan asuntomessuille talon, jossa käytin tapettien sijaan valokuvatapetteja. 

Pienen pieni keittiömme kaipaisi hieman enemmän luonnonvaloa, mitä sinne tällä hetkellä tulee ja ilahduin ja innostuin suuresti, kun Omatapetti.fi ehdotti yhteistyötä kuvatapettien tiimoilta.  Viime vuonna Amsterdamissa sijaitseva Rijks Museum avasi kuva-arkistonsa kaikelle kansalle omaan käyttöön ladattavaksi ja nyt minulla olisi mahdollisuus saada hyvälaatuinen kaunis vanha maisema ja pala taivasta keittiön seinälle. Saisin siis koko seinän kokoisen "ikkunan" keittiöömme! Valitsin Pieter Rudolp Kleijnin vuonna 1808 maalaaman kauniin romanttisen maiseman kuvaksi seinälle.
Omatapetti.fi valmistaa tapetteja asiakkaiden omista kuvista tai sitten on mahdollisuus valita johtavan kuvapankin valtavasta kokoelmasta omaan projektiin sopiva kuva.

Perspektiivi tuo syvyyttä tilaan, taivas taas avaruutta ja kauniit värit ja maisema luovat tunnelmaa.  Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen, tuotteeseen ja yhteistyöhön Omatapetti.fi:n kanssa.

I love my new wall mural from the Omatapetti.fi. The original painting is from the Rijks Museum's collections.


Meidän jääkaappi saa virtansa taivaasta...


Näin tämä projekti sujui:

Kävin ensin lataamassa kuvan Rijks Museumin sivulta.  Omatapetti.fi:n sivulla suunnittelin seinälle tulevan kuvan koon ja kun olin suunnitelmaani tyytyväinen, ei muuta kuin tilaus sisään.  Toimitusajaksi luvataan noin viikko tilauksesta ja homma toimi luvatusti.  Kuvasta on mahdollista tilata A4-kokoinen mallituloste ja sen teinkin.  Suurentaessani kuvan huomasin,  että taulun pinta on täynnä halkeamia ja vietin sitten pari iltaa poistamassa niitä Photoshopilla kuvasta. Vanhaan tauluun on tullut ajan kanssa halkeamia ja isoresoluutioisessa kuvassa ne tulivat kaikki hyvin esille. Jännitys olikin tapettipakettia avatessani suuri siitä, miten olin onnistunut halkeamien poistossa ja helpotus todella suuri, sillä kuva oli aivan täydellinen. 

Tapetti tuli valmiina vuotina ja mukavana yksityiskohtana asennusohjeesta löytyi vielä vuotiin jaetun tapetin kuva mittoineen.  Lisäksi jokaisen vuodan alareunassa oli värikuva tapetista vuodannumeroineen. Näitä ei voi laittaa väärässä järjestyksessä seinälle! 
Ohjeissa suositeltiin aloittamaan vuotien kiinnittäminen keskeltä, mutta minulla oli sen verran hankala paikka jääkaapin takana hellan kaasuputken takia, että aloitin sieltä. Tapetointi on minulle tuttua hommaa ja vuotien kiinnittäminen sujui helposti ohjeita seuraillen.  Paperisen asennusohjeen lisäksi löytyy ohjeet myös videolla. Tapetti on turvallinen ja ympäristöystävällinen tuote. Lisää tuotetietoa löytyy Omatapetti.fi: sivuilta.

Kuten aloituskuvasta näkyy, olin ajatellut leikata tapetin välitilalaatoituksen mukaan. Tulin sitten toisiin mietteisiin, sillä visuaalisesti mukavamman näköistä olisi, jos kuva jatkuisi seinään asti välitilankin osalta. Vaihtoehtoina oli poistaa laatoitus tai sitten tapetoida laatoituksen päältä. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, sillä laatoituksen poistaminen ja sitä seuraavat työvaiheet olisivat vieneet liikaa aikaa. Eli tapetoin sitten reilusti suoraan laatoituksen päälle.  Hieman piti miettiä miten tapetin saa hyvin, sillä laatoitus tulee pinnasta sen verran ulos.  Aikani puuhasteltuani sain itseäni tyydyttävän lopputuloksen aikaan. Minua ei haittaa lainkaan se, että laattojen ääriviivat näkyvät osittain tapetin läpi. Ulkoneva kohta muodostaa oikeastaan mielenkiintoisen vaikutelman kuvasta kuvassa. Tapetti kestää hieman kosteutta, joten uskon sen kestävän tuossa hyvin. Normaalikäytössä sisätiloissa tapetin luvataan kestävän 20 vuotta.Keittiön seuraavana projektina on liesituulettimen poistoputken asennus ja jossain vaiheessa vihdoin sähkötöiden loppuunsaattaminen sekä märkätilojen remontointi. Asun nyt neljättä vuotta vanhassa, vuosia asumattomana olleessa rintamamiestalossa, jota on viimeisten vuosien aikana hiljalleen remontoitu.

 Kuvat: Keltainen talo rannalla

Juttu on tehty blogiyhteistyönä.

Persoonallinen koti - An Interesting Home

RemodelistaMinimalistinen koti - A Minimalist Home

RemodelistaKuvat: Frederik Vercruysse

Tänään kotona - Today at Home

Ostin nämä helmet joskus impulssiostona ja en ole osannut oikein koskaan pitää niitä, sillä en ole koruihmisiä. Turkoosit lasihelmet olivat vain niin kauniita.  Nyt kaulakorulle löytyi sitten käyttäjä!

Kuvat: Keltainen talo rannalla

3 kommenttia:

Mamma A. kirjoitti...

Ihanan levollinen tuo tapetti <3

Miranda kirjoitti...

I'll go for "interesting" over "minimal" every day of the week. LOVE that first home!!!

LeaL kirjoitti...

Kaunis tuo tapetti. Mekin muutimme muutama vuosi takaperin vanhaan rintamamiestaloon täällä Helsingissä. Silloin teimme isomman remontin, mutta nyt rakennus on hieman alkanut näyttää vajoamisen merkkejä, saa nähdä onko lähivuosina edessä rakennuksen oikaisu.

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä