perjantai 5. lokakuuta 2012

Koti maailmalta ja muuta mielenkiintoista

Betoniseiniä ja terrakotta lattialaattoja, värikkäitä tekstiilejä, vintagea, uusia huonekaluja ja maailmanmatkoilta kerättyjä sisustusesineitä on yhdistelty tässä kodissa persoonalliseksi  kokonaisuudeksi.  Tämä koti sijaitsee Uruguaissa ja siinä asuu amerikkalainen valokuvaaja, stylisti ja entinen joogaopettaja  Heidi Lender.

An interesting home from Uruguay.  Here lives photographer Heide Lender.Kuvat: Heidi Lender

Hotellimajoitusta Berliinissä

Berliini on nykyään todella suosittu matkailukohde ja sieltä löytyy monta mielenkiintoista hotellia. Tässä on yksi sellainen: hotelli Plus One Berlin.  Hotelliyön hintaan kuuluu elämys/päivä ja silloin on mahdollisuus tutustua kaupungin tavalliseen elämään ja puoleen paikallisen oppaan kanssa.  Hotellin tilat on suunnitellut berliiniläinen suunnittelutoimisto Spamroom. Kalusteissa on yhdistelty hauskasti vaneria ja vanhoja erilaisia ovia.  Myös valaisimet ovat mielenkiintoisia.

An interesting hotel Plus One Berlin.  The rooms has been designed by two Berlin-based architects using combination of new and salvaged materials.


Kuvat: Spamroom


Väriä lastenhuoneeseen ja muuallekin kotiin

Ruotsalaisen Littlepahantin ihastuttavia tekstiilejä ja sisustustavaroita. Yritys noudattaa toiminnassaan eettisiä ja ekologisia periaatteita tavaroiden valmistuksessa.  Lisäksi yritys lahjoittaa osan tuotoista hyväntekeväisyyteen.  Täällä voi käydä tutustumassa 2012 tuotekuvastoon.

The Swedish company Littlephant's beautiful textiles and decoration.  The Littlephant cares for others and the world around for them is essential.  Therefore some of the profit goes straight to charity. The Littlephants products are produced in factories that meet very high demands. Check here the 2012 catalogue.


Pompulalaukku on ihana! Ihana pompulalaukku! Mainio lipaston tuunausidea!

Lipastossa hauskat puupallovetimet! Kuvat: Frida Ström


Tapettia seinälle

Jo pidemmän aikaa on sisustuslehdissä näkynyt seinille tehtyjä kauniita asetelmia vanhoista/uusista lautasista.   Mikäli ei omista kasaa vanhoja ruusukuvioituja lautasia, voi Studio Ditten nettiputiikista   hankkia niitä koko seinällisen tai jopa huoneellisen. Tapetit maksavat 135 €/rulla ja rullan mitta on 6 m ja leveys 48,5 cm.  Muutamalla vuodalla saa jo katseenvangitsijan tilaan, koko seinää/tilaa ei tarvitse todellakaan tapetoida.  Lusikka/avaintapetti on uusin tulokas valikoimiin.

Interesting wallpapers from the Dutch Studio Ditte.

 via/via


Päivän kevennys

Tähän lopuksi pieni kevennys Kympin uutisten tapaan.  Tämä koti löytyy Tel Avivista ja sitä emännöi muotisuunnittelija Michal Nergin. No comments.

Something totally different: a home from Tel Aviv.8 kommenttia:

Tilapuodin Emäntä kirjoitti...

Ihania kuvia! Varsinkin viimeinen! Vois tulla tavaraähky....:)

Orgidea kirjoitti...

Kiitos! Todella virkistävä "kevennys"!
Vaikka tuollaista runsautta en itselle missään nimessä haluaisi, niin se on kuitenkkin lähempänä "normaalia" kuin nuo viimeisen päälle stailatut asumukset, niin hienoja kuin ovatkin.

b kirjoitti...

"Lipastossa hauskat puupallovetimet!"
Ja minä mietin että missä ihmeen lipastossa, eihän kuvassa sellaista ole. Kunnes levitin sivun koko ruudun levyiseksi (en ikinä pidä ikkunoita niin suurina) niin kyllähän sieltä laidasta kurkisti lipaston kulma.

Ongelma ei kuitenkaan taida olla vain kuvien koko vaan sivun asemointi, oikean laidan laatikot, asiasanat ym sälä kun näkyy joka tapauksessa - varsinaisen sisällön kustannuksella.

Sivun skrollaaminen oikealle ei toimi oikein koska kuvat eivät tule ollenkaan aiempaa enemmän näkyviin, vaan ainoastaan lisää harmaata taustaa oikeaan laitaan. Nykyasetuksilla ainoa tapa on siis levittää sivua ja tokihan sillekin tulee raja vastaan ruudun fyysisen koon mukaan, jos sitä edes muistaa aina ruveta vekslaamaan erikseen täällä käydessään.

Toimivampi ratkaisu olisi varmasti perinteinen "kiinteä" sivunleveys jossa oikealle skrollaamalla tulisikin normaalisti esiin sivun oikea laita palkkeineen. Sitten kuvatkin näkyisivät kokonaisina, millä toki on tärkeä funktio näin visuaalisessa blogissa =)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Tilapuodin emäntä: pienoinen ähky tulisi kyllä ja aikamoinen ahdistus, kun ajattelee tuon tilan siivoamista...:)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Orgidea:
Kiitos! Kuva oli vain pakko laittaa, oli niin mahdoton...
Oikeassa olet, ylistailatut kodit ovat kaukana todellisuudesta ja joskus ne ovat todella ärsyttäviä. Niistä näkee hyvin stailaajan/sisustajan taidot: toiset saavat näyttämään tavarat aivan liian "asetelluilta"kun taas toiset osaavat sijoittaaa tavarat niin, että ne sulautuvat kauniisti kokonaisuuteen.

Vähän aikaa sitten ryhmä blogisteja reagoi aina niin siisteihin ja hienosti stailattuihin koteihin ja siihen, että blogeissa annetaan omasta elämästä niin siloinen kuva. Monet julkaisivatkin jutun otsikolla "mitä en ole koskaan uskaltanut kertoa". Siinä vain huomasi taas sen, että kaikilla meillä on ne samat pienet ja isot ongelmat.
Samaten on näkynyt blogeissa kodeista otettuja kuvia ennen ja jälkeen kuvien ottamisen. Monessa blogissahan julkaistaan vain kuvia omasta kodista ja ne ovat aina niin tiptop kunnossa. Ennen kuvat kertovat kuitenkin jotain ihan muuta:)


Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

b:
Kurja juttu, jos noin käy!
Olen käyttänyt kolmea eri konetta, joissa kaikissa on erikokoinen näyttö, enkä ole huomannut tuota juttua. Kävinä heti tarkistamassa miniläppärilläni, miltä blogi siellä näyttää ja omallani
näkyi laatikon puupampulat, pieni reuna kuvasta oli vain poissa. Skrollaamisessa tapahtui sama juttu kuin sinulla - lisää harmaata.
Täytyy käydä mallin asennuksissa tutkailemassa voiko asialle tehdä jotain. Käyttämäni blogipohja on jo niin vanha, ettei kaikki toiminnot välttämättä enää onnistu. Ja itse en osaa/uskalla käydä tekemässä ulkoasulle mitään ylimääräistä:(:(

Mamma A. kirjoitti...

Söpöjä nuo mukit,varsinkin se jossa koirat juoksee makkaroiden kanssa:D

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Mamma A: Söpöjä ovat:) Meidän koirat sai eilen maistaa kunnon lenkkimakkaraa (70% lihaa), oli 2 tyytyväistä hauvelia talossa. Meidän pötkyläkääppäri (=pullukka kääpiöpinseri) olisi syönyt varmasti koko makkaran...

Blogitekstisuositus

Rustiikkia tunnelmantuojana

Kolme kotia - Three Homes Päivän kotien tunnelmaluojina toimivat rustiikkiset ja värikkäät yksityiskohdat. Koti 1 - Home 1 ...