perjantai 19. elokuuta 2011

Sisustusideoita Ruotsista

Ruotsalaiset taitavat kotien sisustamisen. Tässä Hus och Hem-lehden sivuilta kotien sisustuskuvia. Tällä kertaa muutama moderni ja ja maalaistyylinen esimerkki.


Valkoisia koteja löytyy nykyään roppakaupalla - kuten tästäkin lehdestä. Valkoinen väri linkittyy tietysti suuren suosion saaneeseen maalaisromanttisen tyyliin. Tämän tyylin suosio kertoo varmasti halustamme tehdä kodeistamme mukavia ja turvallisia pesiä. Ne vievät meidät aikakauteen, joka tuntuu turvallisemmalta, yksinkertaisemmalta ja huolettomammalta kuin nykyinen monimutkainen, kiireinen ja turvaton aikakautemme. Sisustamme mummoloita ja teemme kodeistamme pullatuoksuisia turvapaikkoja perheellemme:) Ja sehän on tietysti hyvä juttu.

Valkoisen värin suosio kertoo varmasti myös ympärillämme tapahtuvista muutoksista, värihän kuvastaa puhtautta ja rauhaa. Mielestäni meille on alkamassa uusi aikakausi pitkään jatkuneen itsekkyyden, eristäytymisen ja kuluttamisen ajanjakson jälkeen. Pieniä ja isoja signaaleja muutoksesta on joka puolella ympärillämme. Minusta sellaisia ovat tietysti jo kauan suosiossa ollut kierrätys, mutta myös vaikkapa lähiruoan suosion lisääntyminen, lautapelien suosion kasvu:), ulkopuolisten puuttuminen tilanteeseen namusedän yrittäessä houkutella lasta mukaansa tai kun taksikuski seurasi pahoinpitelijää kotiovelle tai ihmisten halu auttaa kadonneen etsinnöissä (kesän uutisista) jne. Minusta nämä ovat mahtavia esimerkkejä! Ehkä meille on tosiaan alkamassa uusi yhteisöllisyyden ja toisista välittämisen aikakausi:)

No, innostuttiin ja lähdettiin tässä vähän sivuraitelle ruotsalaisista kodeista... Nauttikaa nyt kuitenkin kuvista ja toivottavasti näistä löytyy taas hyviä ideoita! Ylimmän kuvan valokuvat on muuten laitettu seinälle pakettikorttien muovisissa suojapusseissa ja teakpuinen lastensänky on todella virkistävä poikkeus lastensänkyrintamalla. Perjantaita:)3 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Aah, värejä! Itse huomaan ainakin kaipaavani väriä ympärilleni, liian valkoisuuden aika alkaa tosiaankin olla ohitse :)

Nimetön kirjoitti...

Hej,
You have an eye for aesthetics & I like the pictures you collect on your blog. Thanks for the inspiration:)

Nimetön kirjoitti...

Rakastan blogiasi ja keräilemiäsi kuvia. Luettuani tämän sivun kirjoituksesi, sain yllättyä iloisesti, myös sinä olet huomannut uuden aikakauden alkaneen! Vaikka sisustamiseen liittyy usein valtavasti materialismia ja turhuutta, niin blogistasi välittyy minulle ensimmäisenä aina se tunnelma ja värien vaikutus mieleen. Kauniita kuvia voi vain katsella, tuntematta että tarvitsee lähteä ostamaan jotain. -Emma-

Blogitekstisuositus

Trendikästä naapurista

Kolme kotia - Three Homes Trendikkäästi sisustettuja ruotsalaisia koteja. Koti 1 - Home 1 ...