tiistai 10. tammikuuta 2012

Valaisimia ja muuta mielenkiintoista

Joulu ja uusi vuosi menivät taas menojaan ja jälleen ollaan uuden sesongin kynnyksellä: kevät/kesä kuvastoja alkaa hilljalleen tipahdella"postilaatikoihin".  Tässä Bloomingvillen tämän kevään/kesän kuvastosta löytyneitä mielenkiintoisia sisustustavaroita ja -kuvia.  Linkin kautta voi käydä tutustumassa koko kuvastoon.

Interesting items and interiors from the Bloomingville spring/summer 2012 catalogue.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa !
Jostain eksyin tänne, aivan ihana blogi !
Mahtavia kuvia !
Terkut Riitta

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Riitta: Kiitos:D

valoa kirjoitti...

Täytyy sanoa, että aikamoinen ilotulitus tämä blogi, tai suorastaan sisustusideoiden labyrintti, johon eksyä. Niin paljon matskua. Selasin tässä sinne tänne ja täytyy sanoa, että tosi hauskaa, että joku jaksaa nähdä näin paljon vaivaa. Tässä blogauksessa luetteloidut kohdelamput/lukulamput on kyllä tyylikkäitä, perinteisiä. Konstailematonta perusstailia niissä.

Itse valosuunnittelijana mietin, että oletko koskaan blogannut siitä näkökulmasta, että mitä erilaiset valon kohdistamiset, värit ja valaisulajit voivat tehdä sisustukselle? Tämä visuaalinen blogaamisen muoto voisi tuoda havainnollisesti ja hauskasti esiin ihmisille sitä, miten suuri on merkitys, ei vain sillä minkä näköisiä valaisimia käytetään, vaan sillä minne valo suunnataan, minkä väristä se on, ja millainen on pintojen heijastavuus.

Esimerkiksi jotkut heijastavat tapetit yhdistettynä tasaisiin ledipintoihin voi tuottaa ihan eri luonteisen valon (suorastaan "valopesun") kuin kattoon kiinnitetyt lamput tai vaikkapa jalallaan seisovat kohdevalaisimet.

Kynttilöiden määrä näissä kuvissa herätteli kyllä myös. Itsellä tulee niin paljon painittua jonkin ledien ja hehkulamppujen ja loisteputkien ja muun teknologisemman valaistuksen parissa. Mutta lopulta valaistuksen suunnittelu voi lähteä liikkeelle perusasioista. Tuli valaistuksen elementtinä on korvaamaton, mikään keinotekoinen valo ei luo yhtä rauhoittavaa tunnelmaa kuin tulen leikkisä, lämmin valo :)

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä