maanantai 9. tammikuuta 2012

Keittiöunelmia

Viikon aluksi ja iloksi kuvakooste kauniista maalaistyylisistä keittiöistä Country Living-lehden sivuilta.  Avohyllyt, vitriinikaapit, paneloinnit, vaalea värimaailma ja ripaus romantiikkaa kuuluvat tämän tyylin tunnusmerkkeihin.  Avohyllyjen käytännöllisyydesta voi toki olla montaa mieltä.  Kauniita astioita on toki mukava pitää esillä, täytyy vain olla siivousintoinen jos avohyllyistä haaveilee, tai sitten suhtautua asiaan aika huolettomasti: tavaroille kun tuppautuu kerääntymään ajan kuluessa jonkin verran likaa ja pölyä. Vitriinikaapit onkin hyvä ratkaisu ongelmaan; ne keventävät keittiön ilmettä, valon heijastus lasipinnoilla tuo elävyyttä tilaan ja astiat ovat kauniisti esillä.

Beautiful kitchen from the Country Living magazine.Ruokailutiloja House to Home sivustoilta.

Dinign rooms from the House to Home.

Värit ja viivat sotilaallisessa ojennuksessa:)

Kaunis tila: eriväriset huonekalut, käsittelemätön puuseinä, raikas pöytäliina, yhteensointuvat astiat ja kesäinen kukkakimppu vanhassa kannussa.

Kauniit pöydänjalat!

Jännät selkänojat.  Mikähän funktio pienillä hyllyillä voisi olla?

6 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Minä tein keittiöremontin yhteydessä kahdelle seinälle avohyllyt ja yhtään en ole katunut. Sain idean Mayesin kirjasta Toscanan auringin alla, jossa amerikkalainen nainen kertoo vanhan talon remontoinnista ja oppii samalla, miten käytännöllinen on italialainen keittiöajattelu. Ilman avohyllyjä keittiömme ei olisi saanut sitä lisätilan tuntua, jota sinne haimme. Samassa yhteydessä toki lähti myös kaksi kauhistusta eli '70 -lunun ns. kulmakaappia ja niiden tilalle ei tullut mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Meille pitäisi tehdä keittiöremppa. Asumme -20 luvun suuressa hirsitalossa ja olen aivan ymmälläni minkälainen keittiö sinne sopisi. En haluaisi museomaista enkä supermodernia..liian vaikeaa. kahlaan sivuillasi jos löytyisi oikotie onneen;). t.nina "maalta"

Salla kirjoitti...

Noista selkänojien hyllyistä tulee ensin mieleen kirkonpenkkien virsikirjantuet ;)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Leena: Avohyllyjä minä olisin myös itse halunnut viimeisen keittiöremontin yhteydessä. Toinen osapuoli vain ei halunnut:( Vanhassa kodissa oli 80-luvun malliin kaaapin jatkeena korkea avohylly. Siihen keräsin kaikki kauneimmat kipponi ja kupponi. Tosin ylähyllyt olivat niin korkealla, että niiden siivoaminen jäi tosi vähiin....) Minulla on sen verran kertynyt kaikkea ihanaa rompetta, että olisi hauska pitää niitä esillä. Nyt kaikki on piilossa kaappien takana:( Ehkä sitten seuraavassa keittiöremontissa sitten saan ne hyllyni!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Nina: Onnea etsintämatkalle! Keittiötä miettiessä kannattaa tietysti huomioida talon ikä ja tyyli. Lisäksi minkälaisen tunnelman haluatte kotiinne ja miten muuten olette siellä sisustaneet.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Salla: eipä tullut tuollainen ajatus mieleenikään! Mutta voisivat todella olla jotain vanhoja kirkko tms.tuoleja.

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä