tiistai 15. marraskuuta 2016

Rustiikkia, tyylejä ja joulukoti

 Baggensgatan 19 - A Home for Sale in Sweden


Tässä jatkumoa eilisille kauniille ruotsalaisille myytävänä oleville kodeille.  Ruotsalaisen kiinteistönvälittäjän Historiska Hemin sivuilta löytyi taas kaksi todella viihtyisää ja kaunista kotia.
Ensimmäinen koti sijaitsee Tukholman Vanhassa kaupungissa ja asunnossa on kolme kerrosta. Vanhassa talossa sijaitsevan asunnon arkkitehtuuri ja pinnat luovat sisustukselle kauniit puitteet.  Keittiössä on viihtyisä ruokailunurkkaus, jossa rustiikkinen seinähyllykkö toimii mielenkiintoisena katseenvangitsijana kauniine asetelmineen.
Kellarista löytyy taas tunnelmallinen oleskelutila takkoineen, holvikaarineen, kivi- ja tiiliseinineen.  Lähde/Source: Historiska Hem


Kronobergsgatan 30 - A Home for Sale in Sweden

 
Tässä kodissa on yhdistelty onnistuneesti erilaisia tyylejä keskenään.  Kodin kaikissa tiloissa on
mielenkiintoisia eri aikakausilta peräisin olevia taideteoksia ja värikkäitä yksityiskohtia. 
Keittiöstä löytyy kauniit kaapinovet ja rustiikkinen ruokailuryhmä. Makuuhuoneen seinä on tapetoitu kiinnostavalla tavalla ja moderni taulu ja värikkäät tyynyt tuovat persoonallista ilmettä ja väriä tilaan.  Lastenhuoneessa on yhdistetty Marilyn Monroen kuva kauniin antiikkisen samettipäällysteisen sohvan kanssa.
Minusta on todella tervetullut suuntaus, kuten nykyään varsinkin näissä ruotsalaisissa sisustuksissa usein näkee, ottaa osaksi kodin sisustusta, ei vain 50-60-lukujen kalusteita/tavaroita/taidetta, vaan myös vanhempia kapineita.  Ollaan siirtymässä yhä kerroksellisempiin sisustuksiin ja sehän on hyvä, sillä se luo kokonaisuuteen mielenkiintoa ja persoonallista ilmettä. 
Täydellinen tietyn tyylisuunnan noudattaminen saattaa lopputulokseltaan olla tylsä ja aivan liian ennalta arvattava. Pienet säröt, särmät, kerroksellisuus ja vastakohtaisuudet luovat jokaiseen sisustukseen sen viimeisen silauksen.
Lähde/Source: Historiska HemJoulukoti - A Christmas Home

  
Tästä kodista löytyy monta mielenkiintoista jouluista sisustusideaa. Oma suosikkini on takan yläpuolella oleva käpytähti.


Lähde/Source: The Wicker House

1 kommentti:

Mamma A. kirjoitti...

Ihastuttava sisänkäynti tuossa joulukodissa!
Kapeasta portaikosta ja kiviseinistä tulee mieleen Olavinlinna:D

Blogitekstisuositus

Valkoista ja puuta

Kolme kotia - Three Homes Kolme kaunista kotia harmaan ja sateisen päivän iloksi. Valkoiset ja puiset pinnat muodostavat yhdessä kiinnost...