sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Matka menneisyyteen

Kolme kotia - Three Homes

Aina silloin tällöin näkee koteja, jotka on sisustettu tarkasti tietyn vuosikymmenen tyyliin tai sitten koteja, joissa välttämättä mikään ei ole muuttunut vuosikymmenten aikana. 
Tälle päivälle löytyi kolme kotia, jotka ovat varsinainen aikamatka menneisyyteen. 

Päivän kodit eivät ole nykymittapuun mukaan todellakaan tyylikkäitä, viihtyisiä tai kauniita - toki kauneus on aina katsojan silmissä.  Aikoinaan näiden kotien pintamateriaalit ja muu sisustus värityksineen ovat olleet kovinkin tyylikkäitä, rohkeita ja moderneja. 

Oranssi väri oli suosittua sisustuksessa 1970-luvulla. Nuoruudenajan makuuhuoneestani, jonka jaoin pikkusiskoni kanssa, löytyi oranssinväriset Marimekon Unikkokuosiset verhot ja chenillepäiväpeitteet sekä oranssin väriseksi maalattu kirjoituspöytä. Huoneessa oli myös musta lepakkotuoli, kirjahylly Lundialta ja The Beatlesin jäsenten White Albumin mukana tulleet kuvat koristivat seinää. Oli hienoa ja muodikasta.  
Ensimmäisessä omassa kodissani maalasin kaikki ruskeaksi, seuraavassa taas kaikki oli mustaa, sinistä ja kultaa. Niin ne ajat ja maut muuttuvat!

Jotenkin vain on niin mahtavaa, että päivän kotien näköisiä koteja on vielä jäljellä ja että joku haluaa kotinsa tähän tyyliin sisustaa. 


Koti 1 - Home 1

Lähde/Source and more information: Fastighetsbyrån


Koti 2 - Home 2
Lähde/Source and more information: Stadshem
 


Koti 3 - Home 3
Lähde/Source and more information: Husman Hagberg
 

2 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Tulipas kovasti mieleen opiskeluaikainen vuokrakämppämme. Rovaniemellä ja Torniossa on 60-luvun lopulla rakennettuja kerrostaloja samoilla piirustuksilla, ja asunnoista löytyy vielä alkuperäisiä kaapistoja. Sattumalta ollan veljen kanssa asuttu täsmälleen samaa pohjapiirrosta eri kaupungeissa. Veljellä ei vain ollut yhtä päheän oransseja keittiönkaappeja, vaikka originaalit olivatkin. Nuo retrotapetit ottaisin omaan kotiin koska vain, ehkä vähän muuta miljöötä päivittäisin...

Thilda kirjoitti...

Kodissa 1 eniten puistatusta aiheutti yllättäen lattiat! Huh huh!
Kodissa 2 on paljon ihania tekstiilejä!
Kodissa 3 voisin kuvitella asuvani ilman mitään inhonväristyksiä. :D

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä