perjantai 26. kesäkuuta 2020

Modernia ja valkoista

Kolme kotia - Three Homes

Moderniin tyyliin sisustettuja valoisia koteja.

Kiitos kaikille kommentoijille/kysyjille kommenteistanne/kysymyksistänne, joihin en ole valitettavasti vastannut! Anteeksipyyntö siitä! Kävin läpi eilen illalla uutta Bloggerin työalustaa ja mennessäni läpi eri toimintoja avasin kommenttisivun.  Sieltähän löytyi ylenmäärin tietenkin roskapostia, mutta myös teidän ihania kommenttejanne. En kyllä ymmärrä miten ne ovat sinne joutuneet ja mitä olen oikein tehnyt väärin. Sain ennen tiedon tulleista viesteistä sähköpostiini.
Olenkin ihmetellyt useasti sitä, ettei kukaan koskaan kommentoi tänne yhtään mitään.  Ajattelin sen johtuvan siitä, ettenpä nyt itsekään tänne mitään ihmeempiä kirjoittele.
Tästä eteen päin lupaan tarkistaa kommenttipostilaatikon ja vastata kommentteihinne ja kysymyksiinne!


Koti 1 - Home 1Lähde/Source and more information: Est Living
Kuvat/Photos: Tom Ferguson
Stailaus/Styling: Anna Delprat


Koti 2 - Home 2


Lähde/Source and more information: Home Adore
Kuvat/Photos: AAMP Studio


Koti 3 - Home 3

Lähde/Source and more information: Adore Home Magazine
Kuvat/Photos: Tarina Lyell
Stailaus/Styling: Erica Zuccala
2 kommenttia:

Kristiina K kirjoitti...

Olen silloin tällöin kommentoinut, mutta en ole tainnut koskaan nähdä vastauksia kommentteihini ja olen myös ihmetellyt että miksei kukaan koskaan kommentoi vaikka sulla seuraajia on vaikka kuinka.

Sitä olen myös joskus ajatellut, että laitatko nuo lainaamasi kuvat blogiin ilman että sun pitää kysyä lupa kuvaajalta tai lehdeltä tms.? Itsekin olen muutaman kerran lainannut oman kotipaikkakuntani kiinteistövälittäjiltä kuvia ja yhden kerran kysyin lupaa, mutta sitten olen laittanut ihan kysymättäkin. Lähteen olen tietysti aina maininnut postauksessa.

Mukavaa kesää sinulle!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Kristiina!

Ei tänne kovinkaan paljon kommentteja yleensä tule, ja ilmeisesti siksi, etten kirjoita mitään. Jos kertoisin ja kommentoisin enemmän kuvien sisältöä, varmaan keskustelua syntyisi sitä kautta enemmän. Mutta minulla menee jo niin paljon aikaa näiden kotien etsintään, etten kyllä jaksa enää kirjoittaa mitään. Ajattelen myös, että kuvat puhuvat puolestaan. Jostain syystä aloin laittaa tänne kolme kotia ja olen sitä linjaa jatkanut, mutta jos laittaisin vain yhden, tulisi varmaan kirjoitettua jotain.

Kuvia voi laittaa, kunhan vain ilmoittaa aina todella sen lähteen. Itse olen ajatellut niin, että jos joku haluaa tietää kuvista/taustoista yms. enemmän, hän menee linkin kautta alkuperäiseen lähteeseen ja sinne tulee kävijöitä ja sitä kautta mahdollisia mainostuloja. Kävijöitähän kaikki haluavat sivuilleen. Itseä harmittaa suunnattomasti se, ettei lähdettä ilmoiteta ja sellaisia sivustoja/blogeja näkee päivittäin. Lähteen ilmoittaminen, ja mieluiten alkuperäisen, on kyllä pienin vaiva, mitä kiitokseksi kuvien käytöstä voi tehdä.

Kuvaajan nimi on myös hyvä laittaa, mikäli sellainen löytyy ja jos stailaaja ilmoitetaan, myös hänen nimensä. Hän on yleensä se, joka luo kuvauksissa sisustuksiin viimeisen silauksen.

En laita kuvia blogiin, jos niiden yhteydessä on kielto ilman lupaa laittoon, sillä en ehdi enkä jaksa lähteä kysymään erikseen jokaiselle postaukselle lupia ja jos ei joku halua kuviaan esiteltävän ja kävijöitä omaan blogiin/sivustolle tai ilmaista mainosta tuotteille/osaamiselleen yms. niin se on ok. Kaikki omalla tavallaan.

Joskus olen joltain lehdeltä kysynyt lupaa kuvien julkaisuun, mutta eivät vastanneet. Mietinkin usein, että jos jokainen bloggaaja/sivusto maailmalla kysyisi julkaisulupaa, niin kuka niihin kyselyihin ehtisi jatkuvasti olla vastaamassa? Minusta silloin on reilumpi meininki, että ilmoittaa asianmukaisesti lähteen ja jos joku ei halua kuviaan julkaistavan, ilmoittaa siitä. Googlettamalla löytyy äkkiä mistä omat kuvat löytyvät. Koko tänä aikana, vuodesta 2006 on minua pyydetty muutaman kerran poistamaan kuvat, ja se on ok ja poistin tietenkin kuvat heti.

Näitä tekijänoikeusasioita olen pohtinut ja tutkinut vuosien aikana todella paljon ja ollaanhan niiden kanssa periaatteessa koko ajan hieman harmaalla alueella. Mutta kun ajattelee niitä miljoonia blogeja, Instragram-, Fb-, Twitter-, Pinterest, Tumblr- jne jne tilejä, joilla julkaistaan muita kuin omia kuvia (ja ilman lähdettä), on tapa jo paisunut todella isoksi ja hallitsemattomaksi.
Tyttäreni teki kanditutkielman tekijänoikeuksista ja hänen kanssaan olen keskustellut näistä asioista paljon. Hänelle nämä asiat ovat tuttuja myös työn kautta - hän toimii AD directorina kansainvälisessä mainostoimistossa ulkomailla.

Tästä tuli nyt hieman pitkä vastaus, mutta nämä asiat ovat mielessä koko ajan.

Aurinkoisin kesäterveisin!
Tarja


Blogitekstisuositus

Rustiikkia, teollista ja klassista