torstai 21. joulukuuta 2017

Lillevillan viimeinen juttu

Vierasmaja Lillevilla 387 - My Guest House Lillevilla 


Tässä viimeinen juttuni blogiyhteistyön merkeissä Luoman Puutuote Oy:n kanssa.  Sain hieman yli vuosi sitten ison paketin pihalleni, joka sisälsi Lillevilla By Luoman vierasmaja Lillevilla 387 12m2:n rakennusmateriaalit.  
Juttusarjani alkoi suunnitelman esittelyllä ja sen voit lukea täältä.  Aika lähelle pääsin tuota alkuperäistä suunnitelmaa.  Terassista tuli tosin paljon pienempi ja rautakehikkoinen kasvihuoneeni tuli hieman eri paikkaan. Sain Lillevillan ansiosta pihalleni yksityisyyttä, sillä taloni sijaitsee hyvin lähellä tietä.  Piha alkaa myös rakentua hiljalleen Lillevillan ympärille. Ensimmäiset istutukset tein tänä kesänä. Toivon mukaan minulla on sitten joskus tulevaisuudessa tuoksuva syreeniseinämä tuossa vieressä, pensasaita tien reunassa ja marjapensaita varmistamassa talven vitamiinit.  
Taloni on vanha kyläkaupan kauppiaan talo ja talolle ja pihalle ei oikein ole koskaan tehty yhtään mitään.

Seuraavana oli vuorossa rakennuksen perustus ja pystytys. Niistä voit lukea enemmän täältä.  
Hieman pelotti alkaa rakentaa kokonaista mökkiä olemattomalla kokemuksella. Tuumailin, että tapetointi ja sisäseinien maalauskokemuksella ei ehkä paljon rakennella. Perustuksiakaan en ollut aikaisemmin tehnyt. Toisaalta olen ollut aina innokas kohtaamaan uusia asioita ja uusien asioiden ja taitojen oppiminen on todella mielenkiintoista ja niin oli tälläkin kertaa. Ohjeita seuraamalla sain rakennuksen pystyyn apuvoimien kanssa - kiitokset vielä Matti, Riitta, Leena ja Antti! Tosin muutaman komellus koettiin matkan varrella, mutta missäpä rakentamisessa niitä ei tapahtuisi! Olipa hieno tunne, kun mökki oli pystyssä!

Sisustamista odotin innolla ja sisustin mökin pääasiassa olemassa olevilla tavaroilla ja huonekaluilla. Kirpparilta löytyi edulliset jakkarat, sängyn ja ruokapöydän levyn tein itse. Ikeasta löytyi kauniit rottinkituolit, ja ne ovatkin ainoat ihan uudet asiat.  
Lattiamateriaaliksi valitsin Tarkettin Trend 240 muovimaton. Se on huoleton ja helppohoitoinen.
Mökin puupinnat ovat niin kauniit, etten malttanut käsitellä niitä millään ainakaan vielä.

Joulua vietettiin mökissä glögijuhlan merkeissä.  Sen jutun voit lukea täältä
Seuraavaksi Lillevillan sisätilan täyttivät puput ja tiput eli vietettiin pääsiäistä. Sen jutun voit käydä lukemassa täältä.

Kesää odottelin kovasti, sillä edellisen syksyn kelit eivät olleet ulkopintojen maalaukselle otolliset. Sain onneksi käsiteltyä pinnat öljyllä ennen kunnon talven tuloa. Kevät jatkui huonoilla keleillä ja vihdoin kesällä pääsin maalaamaan ulkoseinät. Väriksi valikoitui valkoinen, sillä talokin sai saman värin osalle pinnoistaan kesän aikana. 
Innostuin tilaamaan Luomalta kaksi pientä pihavajaa, jotka sijoitin takapihalleni. Sain samalla "kesäolohuoneen" takapihalleni, sillä vajat muodostavat aitapätkineen hyvän näkösuojan.  Nyt piha on suojattu joka puolelta. Olin ajatellut käyttää Lillevillan vierasmajaa osittain myös varastotilana, mutta en sitten malttanutkaan, joten pikkuvajoille oli todella tarvetta. Niihin mahtuu yllättävän paljon tavaraa polkupyörää myöten. Rakensin majojen väliin vielä suojaisan säilytystilan, jonne mahtuu ruohonleikkurini hienosti ja helposti esille otettavaksi.
Maalausjutun yhteydessä kurkattiin myös sisätiloihin. Jutun linkki on tässä.

Mökin sisustuksesta kerroin tänä syksynä ja sen voit käydä lukemassa täällä.  Lillevillan syystunnelmia ja terassin rakentamisesta löytyy juttu ja kuvia täältä.

Nyt on sitten vähän tyhjä olo: mökki on valmis ja urakka ohi. Ensi kesänä nautin vain toivottavasti lämpimistä ja aurinkoisista kesäpäivistä mökin terassilla istuen.  Ellen sitten innostu sisätilojen maalaamisesta tai pergolan rakentamisesta terassille.  

Loppukaneettina tämän juttusarjan päätteeksi voin vain enää todeta, että yhteistyö Luoman Puutuote Oy:n kanssa sujui mallikkaasti, toimitukset tulivat sovitusti ja rakennuksen kasaaminen oli helppoa aloittelijallekin. Rakentamisen onnistunut lopputulos antoi lisäksi itseluottamusta roppakaupalla, sitähän voi tehdä ihan mitä vain!

Ihan lopuksi vielä kiitos kaikille, jotka ovat tätä juttusarjaa jaksaneet seurata! 
Kiitos myös Luoman Puutuote Oy:lle tästä hienosta projektista ja kokemuksesta!

Tässä vielä kuvasarja talviteloilla olevasta mökistä:


Kuvat/Photos: Keltainen talo rannalla
Yhteistyössä:  Luoman Oy


TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kivoja kuvia - hyvältä näyttää! Ja teilläkin on ihana pikku terrieri. Mulla on parson, mutta söpöjä (välillä ehkä myös pikku pirulaisia) ne ovat kaikki! Hyvää joulua! T. Katri/Tarkett

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä