maanantai 18. tammikuuta 2016

Skandinaavista tyyliä

Kolme kotia - Three Homes

Päivän kauniit kodit löytyivät ruotsalaisten kiinteistönvälittäjien sivuilta.
Päivän toisesta kodista löytyy aika harvinainen ilmiö: kunnon kirjahylly.  Ihmettelin jossain vaiheessa niiden häviämistä ja  minne ihmiset oikein laittavat kirjansa. Ehkä kirjoja ei pidetä enää säilyttämisen arvoisina?
Samaisessa kodissa on toinenkin erikoisuus eli amme kylpyhuoneessa, niitäkään ei enää kovin usein näe.  Itse jätän uudessa kodissani saunan rakentamatta ja ajattelin sen sijaan hankkia  kylpyhuoneeseen ammeen. Saunan sijaan saan pienen kodinhoitotilan, mikä on arjen sujuvuuden kannalta tosi erinomainen juttu.

Kolmanteen kotiin, pieneen yksiöön, on saatu mielenkiintoista ilmettä kauniilla värikkäällä tapetilla.


Ahre


 Stadshem


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

amme on ihan ok, mutta se on myös ikä- ja turvallisuuskysymys... yksinäiselle "vanhukselle" se voi koitua uhkaksi ja loukuksi - (liukkaus, kiipeily)

hannah

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Hannah!

Oikeassa olet, mutta erilaisilla turvavälineillä, liukuestematoilla kädensijoilla yms. voidaan tehdä kylpeminen turvallisemmaksi. Toki suihku on turvallisempi vaihtoehto vanhuksille, siinä kun ei tarvitse nousta reunan yli ja suihkussa voi istua mukavasti tuolilla tai pyörätuolissa. Kylvetin kaikki kolme lastani iltaisin ammeessa ja kun pohjassa oli matto ja itse vieressä koko ajan, ei vaaraa ollut. Itse poltin 2-vuotiaana ammeessa koko selkäni tulikuumalla vedellä, kun äitini jätti minut ilman valvontaa yksin ammeeseen mennessään katsomaan mikä hätä pikkusiskollani oli. Minä tietysti vikkelänä tyttönä avasin heti hanan ja epäonnekseni se oli kuumavesihana. Onneksi en muista tapauksesta mitään, mutta sain elinikäisen opetuksen kuuman veden vaaroista. Huono onni asiassa oli vielä se, että talonmiehen sijainen oli lämmittänyt veden aivan liian kuumaksi. Hyvä onni on se, että istun tätä nyt tässä tuon tapauksen jälkeen kirjoittamassa ja ainoa muisto on arvet selässä.
Tässä ammeasiassa nyt ajattelin hyvin itsekkäästi, koska minusta on tosi mukava lojua kuumassa vaahtokylvyssä aina silloin tällöin, varsinkin jos on oikein palellut. Saunojaa minusta ei nimittäin oikein saa.

Vanha Jäärä kirjoitti...

Mä oon kans ihmetellyt mihin kirjahyllyt on kadonneet. Ihmiset ei joko lue kirjoja (monet ei tosiaan lue, sääliksi käy) tai sitten heillä on sähköinen lukulaite?? Meillä kirjahyllyt sen kun lisääntyy kirjojen alati lisääntyessä :-)

Anonyymi kirjoitti...

amme on arjen luxusta - kirjahyllyistä sen verran, että parempi kirjoja täynnä kuin maljakoita tai valokuvia - nykyään ihmiset kyllä lainaavat kirjat eli sekin on tilankäyttöratkaisu - kirjat kiertoon, jos ei kirjahyllyjä mahdu asuntoon. valitettavasti nykyään kirjat joutuvat myös kaatopaikoille - mutta sisustamista kaikki tämä, ja hyviä ideoita saa tästä blogista!

hannah

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä