torstai 1. marraskuuta 2012

Viikon vinkki
Taideteoksilla, kuvilla ja muilla taide-esineillä saadaan sisustukseen persoonallista ilmettä.  Taide voi olla tukemassa tilaan valittua sisustustyyliä tai sitten se voi olla kiinnostavuutta luovana kontrastina tilassa.  Modernissa tilassa vanha öljymaalaus luo mielenkiintoisen kontrastin kun taas klassiseen tyyliin sisustetussa tilassa taas moderni taide toimii samoin.  Sohvan tai sängyn päälle asetettu kaunis taideteos toimii tilan katseenvangitsijana ja keskipisteenä.

Tamperelaisille avautuu nyt oiva tapa hankkia tyylikästä valokuvataidetta kotiinsa marraskuussa avattavan uuden upean taidegallerian myötä. Palkittu valokuvaaja Ville Wikstedt avaa silloin Galerie Wikstedtin Hämeenpuisto 31:een.

Galleria on tarkoitettu kohtaamispaikaksi. Vahva ja luja kivitalo sekä edessä aukeava Hämeenpuisto tarjoavat upean ympäristön ihmisten ja taiteen kohtaamiselle. Siellä voi käydä nauttimassa kupposen käsin jauhettua kahvia samalla näyttelyyn tutustuen. Kahvi onkin olennainen osa galleriaa.  Kahvin keittäminen, sen tuoksu ja sen juominen.  Kahvi rauhoittaa ihmiset istumaan hetkeksi alas ja keskittymään toinen toisiinsa. Ympärillä vaihtuva taidenäyttely tarjoaa aina uusia ajatuksia ajasta, tilasta ja maailmasta. Hyvä vinkki pieneen hengähdys- ja mietiskelyhetkeen kiireisen kaupunkielämän keskellä.

Galerie Wikstedt on tila, mikä kertoo paljon taitelija Ville Wikstedtistä.  Villeä oppii tuntemaan astumalla sisään galleriaan, katselemalla ympärilleen, tutustumalla seinillä oleviin teoksiin, istumalla keinutuolissa, juomalla kahvia ja juttelemalla galleristin kanssa.  Tila on samalla sekä julkinen ja yksityinen.
Sisustajana sitä katselee ja tutkii tiloja aina suurella mielenkiinnolla. Galleria on sisustettu moderneilla klassikoilla ja jokainen yksityiskohta on tyylikäs ja harkittu.  Kaunis leveälankkuinen puulattia tuo modernia skandinaavista tunnelmaa ja antaa väriä muuten valkoiseen tilaan. Valokuvateokset ja sisustus täydentävät toisiaan mainiosti.  Väri-ihmisenä ihastuin erityisesti Behind the Curtains-sarjan värikkäisiin kuviin.

Hieno asia on myös se, että gallerian toiminnassa on otettu huomioon ekologisuus ja mm. tilassa käytettävä sähkö tuotetaan täysin päästöttömästi vesivoimalla ja gallerian valaisu on toteutettu täysin led tekniikalla.

Ville Wikstedtin töihin ja ajatuksiin niiden takana kannattaa käydä tutustumassa gallerian kotisivuilla.
Valokuvateoksia voi ostaa kätevästi gallerian omasta nettikaupasta.

Galerie Wikstedtin virallisia avajaisia vietetään 21.- 24.11.2012.  Lisätietoja avajaisista löytyy Facebookista.Postauksen on sponsoroinut Galerie Wikstedt.

Mikäli olet kiinnostunut esittelemään tuotteesi/yrityksesi Viikon vinkissä, ota yhteyttä sähköpostitse.

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä