perjantai 13. elokuuta 2010

Sisustuksia ja messukuulumisia

Palauduttu kotiin asuntomessuilta Kuopiosta. Olin ajastanut postaukset matkapäiville, mutta ilmeisesti olin tehnyt jotain väärin, koska jutut eivät ilmestyneet. Täytyypi perehtyä asiaan tarkemmin.
Olin ensimmäistä kertaa vierailulla Kuopiossa ja se oli hieno paikka valtavan kauniine järvimaisemineen. Asuntomessujen lisäksi kävimme parin tunnin saaristoristeilyllä Kallavedellä ja tutustuimme kaupungin eri osiin opastetulla kierroksella.

Asuntomessut eivät taaskaan tuoneet mitään uutta ja mielenkiintoista esille sisustamisen saralta -ainakaan minulle. Talot olivat moderneja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja olivat hyvin samantyyppisiä ja -henkisiä. Tontit olivat rinnetontteja ja portaita, tasoja ja terasseja oli valtavasti ja tontit viimeisen päälle tuunattuja. Vaaleat parketit, suorakaiteen muotoiset yksinkertaiset valkoiset takat, vaaleat sisustukset, maanläheiset värit, tapetoidut pikku wc:t, kuntosalit (oli ainakin neljässä kohteessa) yhden seinän tapetointi poikkeavan värisellä ja kuviollisella tapetilla, kahden kerroksen korkuiset olohuoneet, selkeät ja sileät pinnat keittiössä ja tummat saunat jäivät päällimmäisenä mieleen. Ja tietenkin portaat: niitä oli ylös ja alas, sisällä ja ulkona.
Kaunis maisema oli otettu osaksi sisustusta; ikkunat järven suuntaan olivat valtavia, koko seinän mittaisia. Rantatontin omistajat olivat lisäksi saaneet mahdollisuuden rakentaa rantasaunan/vierasmajan ihan rannan tuntumaan. Siellä oli muutama todella upea sellainen.

Tässä kuitenkin aivan muunalaisia ideoita ja sisustuksia Wohnidee-lehdestä. Otin messuilla vain muutaman kuvan.


Beautiful interiors from the Wohnidee magazine.

7 kommenttia:

Jutta kirjoitti...

Upeita kuvia sinulla taas ilmestynyt tänne :) Jos Bloggerissa haluaa ajastaa postaukset, täytyy asettaa haluamansa julkaisuajankohta ja lopuksi klikata Julkaise-nappulaa. Silloin siitä tulee ajastettu, muuten tallentaa luonnoksena.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Jutta!

Kiitos vinkistä!! Minulle ei heti "auennut" edes mistä se ajastin löytyy..
Olin niin tyytyväinen kun ajattelin, että postaukset siellä hoituvat nyt itsestään ja sitten yllätyksekseni mitään ei ollut tapahtunutkaan! No, oppia ikä kaikki:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minulla on kovin samanlaiset fiilikset asuntomessukohteista: samaa, samaa, samaa vuodesta toiseen. Itse en ole useampaan vuoteen edes käynyt paikan päällä, mutta kattavastihan nuo kohteet on esitelty sisustuslehdissä. Messuilla nähtävä yllätyksetön varman päälle -sisustus johtuu luultavasti monesta asiasta; budjetista, asukkaiden mieltymyksistä jne., mutta olisipa edes yksi talo sisustettu niin että se jäisi mieleen.

Kiitos hienosta blogista jota olen seuraíllut aktiivisesti jo pitkään! Ehdottomasti laadukkain kotimainen sisustusblogi.

Elina

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Elina!

Parhaat palat messuilta näkee varmasti lehtien sivuilta. Sisustin Vaasan asuntomessuille neljä kohdetta ja tiedän, että näinhän se on, suunnittelijaa sitoo asukkaiden toiveet ja budjetti. Ainoa asia missä sitten voisi revitellä on huonekalut ja muuut sisustustavarat.
Minusta messujen pitäisi olla juuri se foorumi missä esitellään sisustuksen uusia tuulia, tuleehan 80% kävijöistä katsomaan sisustuksia. Mutta ei, kaikki tehdään vain varman päälle. Ja sitten kaikki on sitä samaa mössöä...
Itse haaveilin punk shui sisustuksen tekemisestä Vaasan asuntomessuille, mutta en olisi saanut ketään mukaan niin radikaalin tempaukseen:( No, onneksi sain lohdutuksekseni tehdä edes täysin kirpputoritavaroilla sisustetun kodin. Pientä lohtua sekin:)
Sisustan Vaasan rakennusmessujen sisustusnäyttelyyn kolme tilaa teemalla Tunnelmapaloja ja on tosi hauskaa kun saa välillä tehdä täysin oman mielensä mukaan jutut. Luvassa on voimakkaita värejä ja kontrasteja:D

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kiitos vastauksesta. Mukavaa kuulla asuntomessuasioista myös sisustussuunnittelijan puolelta.
Hienoa, että pääset tekemään vähän rohkeampia juttuja - ja nimenomaan sellaisia, joita itse haluat. Asuntomessuiltakin kaipaisin juuri sitä rohkeutta; voitaisiinhan edes muutama kohde sisustaa uusimpien trendien mukaan, vaikkei se kalusteineen ja pientavaroineen jäisikään asukkaiden käyttöön sellaisenaan!
Itsekin kierrän muutamia messuja vuosittain, ja ehdottomasti parasta ja inspiroivinta on nähdä jotakin aivan yllättävää, uutta, uskomatonta. Se on mielestäni messujen suola :)

Elina

Anonyymi kirjoitti...

Säännöllisenä vierailijana täytyy vihdoin kommentoida kuviasi, olen monet kerrat saanut inspiraatioita omaan sisustukseeni ja kuvia pitää palata ihastelemaan moneen kertaan. Ihana kun jaksat etsiä herkullisia kuvia monilta eri tahoilta - laittamasi tunnelmapalat peittoavat messukuvat mennen tullen!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei anonyymi!

Hauska kuulla, että näistä ideoista on ollut iloa:D
Jatketaan hommia ja keräillään lisää:D

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä