torstai 24. heinäkuuta 2008

Messuterveisiä osa 3

Tässä Vaasan asuntomessuille sisustamastani SPR:n Koti kirpparilta talosta lupaamiani kuvia. Koko talon sisustus toteutettiin SPR:n Monitorille lahjoitetuista tavaroista. Keräilin niitä sieltä pitkin talvea ja kevättä. Kaikki kalusteet maalattiin ja osaan huonekaluista ommeltiin irtopäälliset.
Tuunasin maalattuja huonekaluja esim. vanhempien makuuhuoneen lipastoon liimasin pitsiverhosta leikkaamani ruusukuviot, tytön huoneen kalusteisiin liimasin vanhasta tapetista ja boordista leikkaamani kuviot, pojan huoneen kaapin oviin liimasin taas pääsiäismunista saadut pienet lelut, olohuoneen pikkupöydän päällystin pitsiverholla jne. Ompelin tyynyjä, koristeita ikkunoihin ja seinille.
Olohuoneen ja ruokahuoneen seinille teetin esi-isieni vanhoista silhuettikuvista mainostoimistossa metrin korkuiset seinätarrat. Olohuoneessa sijaitsevaan Sukupuuhun (vanhaan senkin kanteen porattiin kolme reikää ja niihin laitettiin koivunoksat pystyyn) kiinnitin pyykkipojilla perheestäni ja suvustani vanhoja valokuvia.
Ruokapöydän koristelussa käytin vanhoja kakkupapereita, samaten sukupuun senkin oviin kiinnitin sellaiset.
Suurinta ihmetystä on kaiketi herättäneet vanhoista autonrenkaista kokoamani sohvapöydät. Kiillotin ne silikonilla ja päälle teetettiin kannet, joihin ommeltiin päällinen pitsistä.

Koko projekti oli todella mielenkiintoinen; kirpputorilta on mahdollista hankkia periaatteessa kaikki mitä kotiin tarvitaan - tuunaamalla ja kunnostamalla niistä voi luoda mielenkiintoisen ja persoonallisen kodin todella edullisesti!

Vanhempien makuuhuone

Tytön huone


Pojan huone

Keittiö


OlohuoneRuokailutila
6 kommenttia:

Mari L kirjoitti...

Kuvasin äidille juuri tuon kultanappityynyn, ideana hyvä, minne "hukata" kaikki ylimääräiset napit :) Myös nuo autonrengaspöydät oli hyvä keksintö!

Rouva Nordman kirjoitti...

Olen niin iloinen, kun laitoit nämä kuvat tänne. Itse sisustan paljon kirpputoreilta ja huutokaupoista löytämilläni aarteilla ja tosiaankin äidin mökki metsän keskellä lammen rannalla odottaa viimeistä silausta, kunhan vain jaksaisin (olen 7. kuulla raskaana, helteet vähän uuvuttavat). Olisipa ollut hauskaa nähdä tekemäsi työ vielä livenäkin. Tosi hienolta näytti kuvissa, ei tulisi edes mieleen, että tavarat ovat kirpparilta! Hauskaa viikonloppua!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Meillä miesväen mielestäkin nappityyny oli todella hauska. Ompelemiseen meni tosin hieman aikaa...Napeista voisi kehitellä kaikenmoista muutakin hauskaa juttua.
Kirppiskodin kuvat otin todella vauhdilla eräänä iltana messujen jälkeen ihan tavallisella kameralla. Sääli, ettei kuvien avulla pysty välittämään sitä tunnelmaa mikä Kirppiskodissa on. Eräskin kävijä totesi, että on ainoa talo messuilla jossa on sellainen olo, että siellä asuu joku. Siitä lausunnosta olin todella onnellinen, sillä sitä tunnelmaa olin sinne hakemassakin ja sitä, että porukat huomaisivat vanhojen huonekalujen ja tavaroiden sopivat nykyajan koteihin ja sisustuksiin. Ja että niistä saa tuunaamalla hauskoja yksityiskohtia sisustuksiin!
Aurinkoista viikonloppua!

Success kirjoitti...

Mahtavia ideoita ja oivalluksia! Kiitos kuvista.

Inkivääri kirjoitti...

Oikein kiva ja raikas sisustus! Tekisi melkein mieli lähteä messuille ihan tämän takia:)

titu kirjoitti...

Tämä oli kohde, joka jäi messuilta mieleen. Elämänmakuinen. Idearikas. Siis ihana.

Blogitekstisuositus

Viihtyisää ja värikästä

Kolme kotia - Three Homes Viihtyisiä koteja ja värikkäitä yksityiskohtia. Koti 1 - Home 1 Lähde/Source and more information: Bjurfors Koti 2...