tiistai 8. elokuuta 2017

Värikkäitä yksityiskohtia

Kolme kotia - Three Homes


Päivän kodeista löytyy paljon värikkäitä yksityiskohtia ja hyviä ideoita.
Ensimmäistä kotia ei olla todellakaan sisustettu otsa rypyssä, vaan kodista löytyy iloisia värejä ja kiinnostavia yksityiskohtia. Keittiön vaaleanpunaiset kaapit ja Boråsin kaunis Rabarber-tapetti muodostavat pirteän kokonaisuuden.  Laatoitus ja musta saumaus tuovat vastakohtaa sekä teollista tunnelmaa tilaan ja  kultainen peili kruunaa vielä komeasti kokonaisuuden.
Vaaleanpunainen teema toistuu olohuoneen seinälle maalattujen pallokuvioiden muodossa.
Hauska idea on lisäksi lastenhuoneen komeroon rakennettu kioski. Nukkekoti on sijoitettu asunnon kakkosolohuoneen kirjahyllyyn ja sen väritys sointuu hyvin väreittäin järjestettyjen kirjojen kanssa.


Toinen koti sijaitsee 1838 rakennetussa talossa, jossa toimi aikoinaan yhden luokkahuoneen koulu.  Sisustus on tunnelmallinen ja kattoparruihin kiedotut valosarjat tuovat tilaan iltaisin tuikkivan tähtitaivaan.
Kolmas koti on myytävänä oleva tyylikkäästi sisustettu koti, jonka keittiöön on valittu rohkeasti punaiset kaapinovet.  Punainen toistuu ruokailutilassa ja joissakin kodin sisustuksellisissa yksityiskohdissa. Erikoinen idea löytyy kauniilta terassilta - sen lattialta löytyy nimittäin itämainen matto.


Koti 1 - Home 1





















Lähde/Source and more information: Erik Olsson











Koti 2 - Home 2










Lähde/Source and more information: This Old House
Kuvat/Photos: John Gruen












Koti 3 - Home 3
























Lähde/Source and more information: Per Jansson

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Ihanan värikkäitä ideoita! Itsekin tykkään kovsti värikkäistä yksityiskohdista ja niitä löytyykin asunnostani täältä Helsingistä aika lailla. Meillä on taloyhtiössä keväällä edessä julkisivusaumaus ja sen innoittamana varmaan teen taas pientä pintaremppaa myös kämpässä. Ainakin tuollaiset vaaleat laatat ja mustat saumat olisi kiva.

Mari kirjoitti...

Upeita inspiraatiokuvia. Varsinkin tuo ensimmäinen koti vaaleanpunaisine kaappeineen miellyttää omaa silmääni. Sekä myös tuo kakkoskodin rustiikkisuus. Itseä puri remonttikärpänen täällä Hämeenlinnassa ja haaveissa olisi ainakin laatoitustyöt. Lisäksi olen jo vuosia haaveillut uudesta puisesta keittiönpöydästä.

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä