lauantai 5. elokuuta 2017

Koteja vanhoissa taloissa

Koti Hollannissa - A Home in The Netherlands


Vuonna 1850 rakennetusta talosta on myytävänä tämä rouheasti sisustettu kaksikerroksinen asunto. Makuuhuoneessa on hieno kattorakennelma ja kaunis vanha kalanruotoparketti. Samaa lattiaa löytyy myös alakerrasta. Makuuhuoneen kalusteet on valittu kokonaisuutta täydentäen ja lopputulos on viihtyisän ja tasapainoisen näköinen.  
Keittiö on pieni ja hyvin tummasävyinen, vaikka sijaitseekin asunnon pimeimmässä kohdassa. Mustat seinälaatat ja kaappien siniharmaa väri on aika erikoinen väriparivalinta. Isojen ikkunoiden ansiosta tosin alakertaan tulee paljon luonnonvaloa. Kaunis vanha pöytä toimii mainiona aputasona. Jääkaapin paikkaa hieman ihmettelen, ehkä se löytyy alakaappeihin piilotettuna tai sitten tässä kodissa syödään vain noutoruokaa.  Asunnon koko on 70m2.

Lähde/Source and more information: Funda

Koti Tanskassa - A Home in DenmarkTämä kaunis meren rannalla sijaitseva talo rakennettiin vuonna 1852, eli se on vain pari vuotta nuorempi kuin tuo hollantilainen talo. Sisustukseen tuo tässäkin kodissa tunnelmaa vanhan talon kauniit rakenteelliset yksityiskohdat. Sisustus on rento ja muutama yksityiskohta on erityisen mielenkiintoinen: keittiön lattiaan asennettu lasilevy, yläkerran aulan seinästä löytyvä pieni kätevä kamina, levennetty ikkunalauta yläkerrassa, kaunis sininen takkaseinä sekä kylpyhuoneen metallipinnat. Lasilevyn kautta näkee alla sijaitsevaan viinikellariin ja se heijastaa myös lisää valoa tilaan.  

Lähde/Source and more information: Boligmagasinet
Kuvat/Photos: Jesper Ray


Koti Norjassa - A Home in Norway


Tämä vuonna 2012 valmistunut talo linkittyy edellisiin taloihin siten, että esikuva talolle on 1850-luvun nk skipperhustyylinen norjalainen talomalli. Kierrätysmateriaaleista rakennettu talo on sisustettu kodikkaasti ja seinät maalattu pastellisin värein.
Lähde/Source and more information: Klikk
Kuvat/Photos: Inger Marie Grini

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Modernia ja vintagea

Kolme kotia - Three Homes Päivän kotien sisustuksia yhdistää mustat yksityiskohdat sekä uuden ja vanhan yhdistäminen. Koti 1 - Home ...