maanantai 5. joulukuuta 2016

Olohuoneen uusi sohvapöytä

Tänään kotona - Today at Home


Oman kodin sisustus alkaa olla hiljalleen valmiina, onhan tässä jo vuosi asuttukin. Kaikenlaista on vuosien aikana tullut hankittua, saatua ja perittyä ja jotain uuttakin on tähän kotiin hankittu. Monesta huonekalusta ja tavarasta on joutunut luopumaan, mutta paljon on jäänyt matkaan mukaankin.  
Ihailen vähätavaraisia koteja, mutta tunnen itseni - minusta ei sellaisen kodin emännäksi olisi. En ole varaukseton KonMari-oppaiden kannattaja. Siistiä voi ja pitääkin olla, sekä on tietysti hyvä hävittää kaikki todella turhat tavarat pois nurkista lojumasta. Mutta mikä on oikeastaan turha? Onko ainoa määrite sille, että sitä ei ole tarvinnut vuosiin, kuten niin usein kuulee sanottavan? Minusta turhan tavaran määre on se, ettei ole siihen tyytyväinen.  Käyttökelvottomia, rikkinäisiä, ikäviä muistoja herättäviä tavaroita ja huonekaluja tuskin kannattaa kotiinsa varastoida. Tietenkin säilytystila on yksi  tavaramääriä ohjaava asia. 
Minulla on säästössä ensimmäisestä päiväkirjasta lähtien kaikki, teinikalenterit ovat tietysti tallella (tosin kuka jaksaa lukea niitä miniriikkisellä käsialalla täyteen kirjoitettuja sivuja??), Särkänniemestä luokkaretkellä ostettu kuivattu merihevonen 1960-luvun lopulta,  joltain keikalta -70 luvulla Albert Järviseltä saatu plektra jne. jne. jne. - tätä listaa voisin jatkaa siis aika pitkään... Asioita, joilla en todellakaan tee yhtään mitään, mutta jotka tuovat monia muistoja mieleen. Tosin kaikki lukioajan kokeet voisin jo heittää  pois. Kouluaikaiset kokeet eivät nimittäin herätä niitä parhaimpia  koulumuistoja. Olivatkin menossa jätekeräykseen hiljan, mutta "pelastin" ne vielä... 

Huonekalurintamalla sohvapöytä on ainoa asia, mikä on ollut puutelistalla.  Sen virkaa on tähän asti toimittanut rahi, joka on soveltunut siihen hommaan aika huonosti. Olen haaveillut suurehkosta ja neliönmuotoisesta pöydästä ja odotellut, että joskus sellainen varmasti tulee vastaan.  
Toinen vaihtoehto on ollut tehdä pöytä itse.  Ei kai se niin vaikeaa olisi? Mietin jo jaloiksi vanhan kodin terassin remontista ylijääneitä koristepylväitä. Mutta mikä pinnaksi? Eli homma on jäänyt mietintävaiheeseen.
Onneksi pääsin helpommalla ja löysin blogiyhteistyön merkeissä UuttaKotiin.fi:n valikoimista olohuoneeseen väreiltään ja tyyliltään sopivan Säde Collectionen sohvapöydän, mutta en valitettavasti toivomani kokoisena. Hoksasin, että niitähän voisi laittaa kaksi vierekkäin, ja voilà, siinäpä se! Ehkä piirun verran liian iso kokonaisuus, mutta mahtuu kuitenkin.
Varmaan moni ajattelee, että pöytä on tavanomainen ja jopa tylsäkin, mutta itse pidän pöydän selkeistä linjoista ja se sopii muotokieleltään ja väriltään tv-tasona toimivien kaapistojen ja vitriinikaapin kanssa hyvin yhteen, jotka tähän asti ovat olleet hieman kaksistaan orpoja muun sisustuksen ollessa aivan erityylistä. Ja jos joskus kyllästyn valkoiseen pintaan, voin teettää yhtenäisen levyn pöydän pinnalle ja vaikkapa maalata jalat.
Nyt sain hyvää laskutilaa ja pöydälle mahtuu silmäniloksi kaunista katseltavaa sekä vanha rahi sai uuden viran lisäistuimena.

Kuvat: Keltainen talo rannalla


Minulla on parhaillaan meneillään mökkiprojektini, jossa on seuraavana vuorossa sisustuksen suunnittelu ja toteutus. Tein mielenkiinnosta UuttaKotiin.fi:n sivuilta löytyvistä huonekaluista fiilis- ja ideakuvan minua kiinnostavista huonekaluista ja tyylistä, jotka sopisivat mökin maalaamattomien hirsipaneelien kaveriksi. 
Tosin mökki on tällä hetkellä kylmätilaa, joten mitään arvokkaampaa en sinne vielä viitsi sijoittaa. Haaveilla kuitenkin aina voi!  Metallinen sohva, pyöreä puupöytä ja vitriinikaappi olisivat ehdottomasti hakintalistani ykkösinä.
UuttaKotiin.fi:n sivuilta löytyy iso valikoima erityylisiä huonekaluja, valaisimia ja sisustustavaroita jne. eli tässä on vain pieni raapaisu nettiputiikin valikoimista.
Kannattaa käydä kurkkaamassa!Yhteistyössä UuttaKotiin.fi:n kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni oikein hieno ja ihanan iso pöytä!
Susanne

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

OLispas kiva nähdä välillä omaa kotiasi...kaunista!!
Minulla menee vähän samalla lailla, on hienoa katsella blogeissa koteja, joissa on tilaa ja vähän tavataa, mutta minua se ei ole, vaikka siitäkin tykkään....)

Blogitekstisuositus

Valkoista ja puuta

Kolme kotia - Three Homes Kolme kaunista kotia harmaan ja sateisen päivän iloksi. Valkoiset ja puiset pinnat muodostavat yhdessä kiinnost...