perjantai 13. marraskuuta 2020

Trendikästä ilmettä ja ajatuksia stailauksesta

Kolme kotia - Three Homes

Päivän koteja yhdistää tänään trendikkäät sisustukset ja kauniit tilat.  

Näitä koteja katsellessani aloin miettiä taas tilojen stailauksia, varsinkin ensimmäisen kodin sisustusta tutkaillessani. Myyntiä/kuvauksia varten stailatut kodit ovat silloin tällöin "ylistailattuja",  jolloin tilat näyttävät oikeastaan aika jäykiltä ja teennäisiltä.  
Sohville/sängyille "huolettomasti" sirotellut torkkupeitot, lyhtyarmeijat lattioilla ja kaikenlaisilla pinnoilla ja tiloissa sekä etenkin aamiaistarjotin sängyllä kynttilöineen ovat omia stailausinhokkejani. Viimeksi mainittuja ei onneksi näistä kodeista löytynyt - kuinka moni oikeasti nauttii aamukahvinsa sängyssä lyhty vieressään?

Myyntiä varten tilat saatetaan stailata tuomalla tiloihin täysin uudet kalusteet tai piristämällä ilmettä uusilla sisustusesineillä ja muilla yksityiskohdilla. Tavoitteena on tietenkin saada tilojen parhaat puolet esiin sekä tehdä tiloista houkuttelevia. Asukkaiden elämää häivytetään taka-alalle, jotta tilat eivät tuntuisi liian henkilökohtaisilta.  
Siivous ja pahimpien vikojen korjaukset ovat tietenkin stailauksen ykköstoimia, sillä asunnon potentiaali saattaa kadota ostajakandidaattien huomioidessa mahdollisuuksien sijaan vain nuhruiset pinnat ja puuttuvat nupit.

Tämän päivän kodeissa ensimmäisen kodin boho-henkiset yksityiskohdat, varsinkin ruokailutilassa ja pienessä välitilassa, eivät ehkä ole kaikkein onnistuneimpia ratkaisuja. Ruokailutilan sisustus on aikamoista sillisalaattia ja sopisi paremmin terassille kuin tuohon kauniiseen tilaan ja välitilan sisustus on kuin näyteikkunasta.

Myös asiat, joilla ei tunnu olevan mitään tekemistä kokonaisuuden kanssa - esimerkkinä toisen kodin metallinen nuottiteline ruokailutilan nurkassa ja somisteina käytetyt metalliset mallinuket ovat hieman outoja ratkaisuja. Kolmannesta kodista ottaisin keittiön seinältä antiloopin pään pois ja hankkisin siihen katseenvangitsijaksi vaikkapa värikkään taideteoksen tms. tilalle. 

Kukin kuitenkin omalla tyylillään!  Koti 1 - Home 1Lähde/Source and more information: Bjurfors
 Koti 2 - Home 2
Lähde/Source and more information: Bjurfors
 
Koti 3 - Home 3

Lähde/Source and more information: Bolaget
 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

katson aina keltainen talo rannalla -blogin kuvat ja täytyy myöntää, että stailaus joskus jopa ärsyttää epäkäytännöllisyyden vuoksi - mielenkiintoisia ovat kuitenkin usein juuri huonekalujen järjestely/asettelu eri kokoisiin tiloihin - siitä olen saanut hyviä ideoita ja ymmärtänyt, että pienissäkin tiloissa ne voivat olla keskellä huonetta, eikä pitkin seinänvierustoja.

hannah

Anonyymi kirjoitti...

Omia henkilökohtaisia inhokkejani ovat nuo pampaheinät. Alkaa aivastusttaa jo pelkän kuvan perusteella :-)
Mietin tuota nuottitelinettä. Olisiko se käytössä Menua varten, koska kyseessä on ruokailuhuone. Ehkä.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei!

Aivan samaa mieltä noista heinistä, kuivakukat kuuluvat samaan kategoriaan.
Nuottiteline voisi tosiaan olla menua varten! Ellei siellä sitten syödä ja musisoida:)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Hannah!

Stailaukset tosiaan menevät joskus överiksi ja näyttävät siksi epäluontevilta.
Näinpä juuri - huonekaluja ei tarvitse sijoittaa seinien vierustoille, mikäli tila vain sallii toisenlaisen sijoittelun:)

Blogitekstisuositus

Rustiikkia, teollista ja klassista