torstai 27. helmikuuta 2020

Uuteen kotiin

Kolme kotia 

                                                                                                     Kaupallinen yhteistyö POF Group Oy

Sisustaminen ja arkkitehtuuri ovat kiinnostaneet minua jo ihan pienestä asti, sillä piirtelin jo alakoululaisena pohjapiiroksia ja tulihan sisustamisesta minulle sitten ammattikin. Kiinnostus sisustamiseen ja haluun jakaa inspiroivia ja mielenkiintoisia sisustusideoita innosti minua aloittamaan jo niinkin varhain kuin vuonna 2006 pitämään tätä, vain ja ainostaan sisustamiseen keskittyvää blogiani. Olen jakanut täällä tuhansittain mielenkiintoisia koteja inspiraation ja ideoiden lähteeksi.Viime vuosina postauksista on löytynyt ruotsalaisia myyntikuntoon stailattuja asuntoja, joita olenkin esitellyt runsain määrin. Suomessa myyntistailaukseen on herätty hieman myöhemmin kuin rakkaassa naapurimaassamme, mutta nykyään meiltäkin löytyy iso joukko ammattilaisia opastamaan ja auttamaan kodin myyntikuntoon saattamisessa.

Myyntistailauksen voi tehdä itsekin, sillä jo vain ylimääräisten tavaroiden poissiivous on jo sitä – isoja remontteja ei välttämättä kannata edes tehdä, sillä maut eivät välttämättä kohtaa ja mikä onkaan harmittavampaa asunnonostajalle kuin juuri remontoitu asunto, jonka pintamateriaaleista ei välttämättä kovin paljoa pidä. Toki rikkinäiset pinnat kannattaa korjata ja huonokuntoiset kalusteet siivota pois, ellei nyt ole sitten myymässä remontoitavaa kohdetta.

Ostajaehdokkaille kannattaa luoda mahdollisuus mieltää oma elämänsä, huonekalunsa ja tavaransa asuntoon, ei esitellä omia tavaramääriään tai elämäntapaansa. Stailauksen tarkoituksena on tuoda asunnon parhaat puolet esiin ja tietenkin myyntiajan lyhentäminen.POF Group Oy on tamperelainen yritys, joka stailaa vuosien kokemuksella rakennusliikkeiden myynnissä olevia uudiskohteita. Onhan asuntoa ostaville aivan eri juttu nähdä tilat sisustettuna kuin pelkkänä pohjakuvana tai edes tyhjänä asuntona.

Usein voi olla hankalaa hahmottaa miten omat tavarat mahtuvat tilaan ja näistä valmiiksi sisustetuista kohteista saa hyvää osviittaa tilojen käytöstä, sisustamisesta ja huonekalujen sijoittelusta.
POF Group Oy on stailauksen lisäksi aloittanut hiljattain Giitu-nimisen sisustusverkkokaupan, josta löytyy trendikkäitä ja kiinnostavia huonekaluja, valaisimia ja sisustustavaroita.

Sain tilaisuuden käydä tutustumassa ja samalla esitellä blogini idean mukaisesti kolme POF:n stailaamaa uudiskohdetta, jotka linkittyvät toisiinsa tietenkin jo siksi, että ne ovat POF:in sisustamia, mutta kaikki kolme ovat myös nykyaikaisia asuntoja moderneine sisustuksineen, mutta hieman erilaisine sisustuspainotuksineen, kohderyhmineen ja asuinpinta-aloineen.

Asunnot sijaitsevat toukokuussa valmistuvassa YIT:n rakentamassa As Oy Tampereen Kanavamestarissa Ranta-Tampellassa, jonne nousee viisi paikan historiaa ja rakennuskulttuuria mukailevaa tiilipintaista tornitaloa. Avarat, tilaratkaisuiltaan oivaltavat asunnot ovat valoisia ja niistä aukeaa näkymät Näsijärvelle ja keskustaan. Asuinrakennukset sijaitsevat lähellä Tampereen keskustaa ja lähialueelta löytyy myös tunnelmallinen kanava ja upea rantareitti.

Lähdetäänpä sitten tutustumiskierrokselle!Koti 1

Aivan ensimmäinen asia mihin yleensä kiinnitän huomioni asunnoissa on pohja – miten tilat on suunniteltu. Hyvä tilojen suunnittelu on edellytys toimivaan ja käytönnölliseen asumiseen ja elämiseen. Sisustus on sitten se millä kodista tehdään tarpeita vastaava, viihtyisä ja omannäköinen. 

Tässä avarassa, 3 h+k+s 74,5 m2, asunnossa on hyvät tilaratkaisut, sillä erilaiset toiminnot on saatu sijoitettua järkeväksi kokonaisuudeksi pohjaan. Tässä asunnossa kiinnitin sisääntullessa ensimmäiseksi huomiota siihen, että kauppakassit saa heti kätevästi keittiöön ja tavarat nopeasti omille paikoilleen. Arjen sujuvuus on viihtyisyyttä lisäävä tekijä.

Olohuone ja keittiö on yhdistetty yhdeksi tilaksi ja näin on saatu asuntoon avaruutta ja yhdessäoloon mahdollistavaa tilaa, ruokailutila sijaitsee valoisassa kulmauksessa ja makuuhuoneet sijaitsevat asunnon eri päissä ja näin sijoitettuina tilat saavat omat rauhansa.

Hyvää on myös kaksi erillistä wc-tilaa, joihin molempiin on pääsy eteistiloista. Isommassa makuuhuoneessa on lisäksi tilava vaatehuone ja tilaa säästävä liuko-ovi.

POF:n sisustussuunnittelijat ovat sisustaneet tilat moderniin skandinaaviseen tyyliin ja sisustuksen värimaailma on suunniteltu tukemaan asunnon väritystä. Musta tuo tiloihin ryhtiä ja ilmettä ja puiset yksityiskohdat tuovat selkeään tyyliin kontrastia ja lämpöä. Olohuoneen ilme on keveä ja valoisa. Värimaailma on rauhallinen ja erilaiset elementit - värit, materiaalit ja kuviot linkittyvät toisiinsa kauniisti. Mustaa tehostevärinä löytyy sivupöydästä, nojatuolista, valaisimista, sohvapöydän yksityiskohdista, tauluista raameineen, sisustusesineistä ja sohvatyynystä.
Pyöreyttä löytyy taas taulujen kuvioista, sohvapöydän ja sivupöydän muodoista, nojatuolista sekä Honey-valaisimista sekä sisustusesineistä. Puuta löytyy kalusteista ja samaa sarjaa olevat valaisimet tuovat tilaan lisäksi yhtenäistä ilmettä.

Ruokailutilaan on sijoitettu mustajalkainen puupintainen ruokapöytä ja mustat metalliset teollista ilmettä kokonaisuuteen tuovat Hyke-tuolit. 
   


Kattaus on myös sovitettu kauniisti kokonaisuuteen.Keittiösaarekkeen äärestä löytyy mahdollisuus kätevään aamiaispaikkaan. Tai siinä voi istua pitämässä seuraa keittiössä hääräävälle kokille.
Keittiöstä on myös käynti parvekkeelle, josta voi näkymien lisäksi nauttia vaikkapa kesäisin aamukahvit.

Valkoiset vetimettömät kaapit tuovat selkeää ilmettä tilaan ja pinnaltaan epätasainen välitilan kaakeli luo eloa tilaan. Kompaktiin tilaan on saatu mahdutettua myös iso jääkaappi ja pakastin.

Makuuhuone on seesteinen ja selkeä tila. Sängynpääty tuo tilaan pehmeyttä ja se muodostaa tyylikkään ja romanttisenkin kokonaisuuden sängyn kanssa. Musta jatkuu myös tässä tilassa tehostevärinä ja pyöreät muodot yhdistävät värin lisäksi erilaiset valaisimet ja yöpöydät toisiinsa tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.

Torkkupeitoilla ja koristetyynyillä viimeistelee makuuhuoneen ilmeen.Pienempi makuuhuone on sisustettu työtilaksi ja sisustuksen tyyli jatkuu skandinaavisen tyyliin. Tähän tilaan voisi sijoittaa myös vuodesohvan vierasvaraksi. Nyt tilaan oli valittu mukava nojatuoli raheineen lukupaikaksi. Musta jatkuu myös tässä tilassa sisustuksen selkiyttäjänä ja ilmeen tuojana.

Koti 2  

Uudet asiat kutkuttavat ja askarruttavat mieltä ja oman kodin hankinta on taatusti sellainen asia, oli sitten hankkimassa itselleen uutta kotia, yhdessä kumppaninsa kanssa tai sitten perheen kasvaessa muutetaan isompaan kotiin. Ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalla on edessään monta uutta asiaa ja yhteenmuuttavilla kahden kodin tavaroiden yhteensovittaminen. Perheen kasvaessa taas kodin toiminnallisuudelta ja tiloilta vaaditaan uusia asioita.

POF:n sisustussuunnittelijat ovat suunnitelleet tämän kodin lapsiperheelle. Valoisasta kolmiosta, 3 h+k+s 67,5 m2, löytyy olohuoneen lisäksi kaksi makuuhuonetta, sauna, kylpyhuone ja erillinen WC.

Tässä, kuten myös edellisessä kodissa on eteisestä käynti suoraan keittiöön, mikä on hyvä juttu, varsinkin lapsiperheen arjessa. Toimivuutta tuovat myös erillinen WC-tila sekä kylpyhuone/saunatilat, joista löytyy myös WC.  Makuuhuoneet on sijoitettu asunnon päihin, joten nukkujille löytyy omaa rauhaa. Asunnon värimaailma on vaalea – ilmeen luovat valkoiset seinät ja vaaleat puiset lattiapinnat.Ruokailutilaan tulvii runsaasti valoa isosta ikkunasta. Ruokailutilan harmaat tuolit, harmaa puinen pöytä ja kattovalaisin luovat kiinnostavan ja tasapainoisen kokonaisuuden. Pöydän pyöreä muoto luo tilan kulkureitteihin soljuvuutta.Harkittu ja tasapainoinen värimaailma syntyy huomioimalla pienetkin yksityiskohdat.


Valkoinen selkeäilmeinen keittiö on erotettu käytävä- ja ruokailutilasta seinäkkeellä, jonka takaa löytyvät pakastin ja jääkaappi. Näin on saatu mahdollisimman paljon työtasoa keittiöön.Valo ja avarat tilat olivat ensi mietteitä tästä asunnosta, joita valkoiseksi maalatut seinät ja vaaleat lattiapinnat entisestään avarsivat ja valostuttivat. Valoisan tilan päähän on sijoitettu oleskelutilat, johon tuo luonnonvaloa päädyn isot ikkunat ja lisäneliöitä tilan jatkeena oleva lasitettu parveke. 

Oleskelutilaan valitut pastellinväriset yksityiskohdat jatkavat tilaan keveää ja valoisaa ilmettä. Keveään 60-lukua henkivään sohvaan mahtuu isompikin porukka katsomaan televisiota ja seurustelemaan.

Erilaiset kalusteet, taulut ja sisustusesineet linkittyvät toisiinsa väreillä ja materiaaleilla muodostaen tilan eri elementeistä yhtenäisen kokonaisuuden.

Yksiväriset maahan asti ulottuvat ja sisustuksen värimaailmaa toistavat verhot luovat rauhallista tunnelmaa tilaan ja kokonaisuuteen.Nykysisustaja hankkii olohuoneeseen joukon erilaisia sohvapöytiä. Hayn kätevät pienet kevyet DLM-sivupöydät voidaan sijoitaa sinne, missä laskutilaa tarvitaan.


Sisustukseen saa kiinnostavuutta ja persoonallista ilmettä yhdistämällä erityylisiä kalusteita keskenään. Tähän olohuoneeseen on valittu Hayn J110 tuoli, joka on malliltaan kevyt ja sitä on helppo siten liikutella tarpeen mukaan. Väriltään se linkittyy muuhun sisustukseen ja rakenteeltaan ruokapöydän tuoleihin. Värejä, kuvioita ja kalusteita valitessa kannattaa aina miettiä, että valitulle elementille löytyy tilasta muutama ”kaveri”.Sohvatyynyjen ja taulujen värisävyt sopivat toisiinsa.Kauniisti asetellut ja yhteensopivat sisustusesineet tulevat kauniisti esille Hayn Woody Colum-hyllykkössä, joka on jo näyttävä silläänsäkin.Makuuhuone jatkaa kodin pastellista värimaailmaa. Kauniisti pedattu sänky kruunaa muuten pelkistetyn tilan ilmeen. Makuuhuoneesta löytyy hyvin säilytystilaa.Olohuoneen vieressä sijaitsevaan huoneeseen on sisustettu pienelle tytölle oma valtakunta. Vaaleanpunainen matto lattialla on mukava ja pehmoinen leikkialusta ja lelut säilyvät koreissa ja pussukoissa. 
Huoneen yhteydessä on oma vaatehuone. Vaatehuone on pienessä tilassa hyvä asia, sillä tila on helpompi sisustaa, kun komerot eivät ole viemässä lattia- ja seinäpintaa.

Koti 3  

Kun neliöitä on vähän, täytyy sisustus ja tilat suunnitella huolella. Väri- ja kalustevalinnat ovat silloin avainasemassa. Tiloja ei kannata ahtaa täyteen huonekaluja ja valitsemalla ilmeiltään kevyet kalusteet, saa tilasta tilavamman tuntuisen. Lisäksi vaaleasävyinen värimaailma avartaa tiloja.

Kolmannesta kodista, 2 h+k 36 m2, löytyy olohuone/keittiö-yhdistelmän lisäksi erillinen makuuhuone. Valkoiset seinäpinnat ja vaaleat puulattiat luovat myös tässä asunnossa taustat muulle sisustukselle.Tähän kotiin sisäänastuessa ensimmäisenä yllätti tietysti värikäs sisustus ja katse kiinnittyi heti herkullisen väriseen sametilla päällystettyyn tyylikkääseen Uer-sohvaan, jolle on kerätty vielä kasa värikkäitä tyynyjä tuomaan lisäilmettä. 

Kiinnostavalla taulusommitelmalla, mallinukella ja Circles sohva- ja sivupöydillä on tuotu tilaan lisäksi persoonallista ilmettä. Pöydät ovat yhtenäisistä puukiekkoja ja ne tuovat rustiikkia tunnelmaa tilaan - näihin pöytiin ihastuin todella. Kuviollinen sininen matto tuo tilaan lisäväriä ja -ilmettä.


Yhdistetty olohuone/keittiö-ratkaisu tuo tilantuntua pieneen asuntoon.
Parvekkeen sijaan olohuoneesta avautuu ovi ranskalaiselle parvekkeelle ja näin saatu mahdollisuus tuulettaa kätevästi tiloja ja saatu myös tietenkin enemmän luonnonvaloa sisälle. Asunnon ikkunoista avautuu todella avarat näkymät.

Trenditietoinen sisustaja yhdistää sisustuksessaan erilaisia materiaaleja keskenään - samettia, silkkiä, puuvillaa, puuta, metallia ja nahkaa - juuri kuten tätä olohuonetta sisustettaessa on tehty.Keveä yleisilme syntyy huonekaluvalinnoilla – metalliset ja sirot huonekalut ruokailutilassa, mustat Grid-pinnatuolit ja musta Heim-ruokapöytä, ovat sopivan keveitä ja kokoisia tilaan. Musta metallinen sivutaso jatkaa ruokailutilan ilmettä. 

Mustaa löytyy myös sohva- ja sivupöydän jaloista, sohvanjaloista, taulunkehyksistä, valaisimista sekä sisustusesineistä. Värien käyttö nk. punaisena lankana luo tasapainoisen ilmeen tilaan ja yhdistää erilaiset kalusteet ja tilat toisiinsa.
Makuuhuoneeseen on pedattu kutsuva vuode Lakeus-runkopatjalle. Kodin värimaailma jatkuu makuuhuoneen puolella. Torkkupeitot ja tyynyt takaavat mukavat lepohetket sängyssä, mutta ne tuovat myös tyyliä ja tunnelmaa tilaan. Tämän kodin makuuhuoneesta löytyy paljon kaappitilaa. 


Tämän koti on sisustettu pääosin Giitu-sisustusnettikaupasta löytyvillä huonekaluilla ja sisustustavaroilla.


Huom! Näihin asuntoihin pääsee tutustumaan seuraavan kerran 1.3.2030 klo 12.00-12.30.Kiertokäynti näissä YIT:n rakentamissa kolmessa kodissa oli hauska ja mielenkiintoinen kokemus – on aina kiinnostavaa nähdä muiden ammattilaisten sisustamia tiloja ja tutustua uutuuttaan tuoksuviin tiloihin.


Kaupallinen yhteistyö POF Group Oy
Kuvat: POF Group Oy

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Väriä ja persoonallista ilmettä