lauantai 10. kesäkuuta 2017

Sisustusta tyylejä yhdistellen

Kolme kotia - Three Homes

Erilaisten tyylien yhdistely kuuluu nykypäivän sisustamiseen ja tyylejä yhdistellen saadaan tiloihin mielenkiintoa ja kerroksellisuutta. Yhdistely on kuitenkin myös taitolaji, jotta kokonaisuus olisi tasapainoinen.  Onnistunut lopputulos kuuluu taas kategoriaan makuasiat ja ainoa totuus löytynee jälleen kerran katsojan silmistä.

Tälle päivälle löysin kolme kotia, joista löytyy juuri tätä tyylien yhdistelyä ja lisäksi myös kiinnostavia ideoita:
ensimmäisen kodin olo/keittiötila on mielestäni onnistunut kokonaisuus. Eripariset huonekalut luovat yhdessä tasapainoisen kokonaisuuden yksiväristen pintojen toimiessa neutraalina taustana.  Seinät olisi voitu hyvinkin maalata jollain sävyllä ja luotu aivan erilainen tunnelma tilaan.
Värejä valitessa kannattaa miettiä värien painotuksia tilassa. Tässä kodissa olohuoneen vispipuuronpunaisen sohvan kaverina on ruokapöydän keramiikkamaljakot ja ikkunalaudan kukkiva viherkasvi.  Tapaan sanoa, että väri kaipaa aina kaverin itselleen, mieluiten muutaman, jotta yleisilme olisi hyvä.  Tietysti päinvastoinkin voi tehdä ja unohtaa kaikkia väriopit ja tasapaino-asiat ja valita kotinsa täyteen värejä, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Pääasia on, että itse viihtyy!

Tästä on hyvä esimerkki päivän toinen koti, sillä sieltä löytyy monta värikästä yksityiskohtaa.   Kodissa on taas kaunis vanhoin kalustein ja tavaroin kalustettu makuuhuone.

Kolmannen kodin sisustuksessa on käytetty paljon vanhoja huonekaluja ja sisustuksesta löytyy monenlaisia ideoita ja värienkäyttöä. Erikoisin idea lienee vanhasta lipastosta tehty allaskaluste. Hauska yksityiskohta on oviin käsinkirjoitetut tilojen nimet. Pihalta löytyy myös kaikenlaista ja pihakuvia löytyy kuvasarjan jälkeen löytyvän linkin takaa.
Koti 1 - Home 1
Lähde/Source: Alvhem


Koti 2 - Home 2Lähde/Source: Behrer&Partners

Koti 3 - Home 3
Lähde/Source: Skeppsholmen

1 kommentti:

Milla – Sukhimatot kirjoitti...

Itse asettuisin mieluiten ensimmäiseen kotiin, mutta ihan erikseen kiitos – nämä inspiraatiopostaukset ovat aina hauskoja ja mielenkiintoisia, ja laittavat taas vähän sisustuspyörät pyörimään.

Blogitekstisuositus

Tunnelmallisia koteja