perjantai 12. lokakuuta 2018

Valkoista, vanhaa ja uutta

Kolme kotia - Three Homes


Vanha seurakuntatalo Ruotsissa, omakotitalo Tanskassa sekä rustiikkinen pieni mökki Yhdysvalloissa kätkevät sisäänsä tämän päivän kiinnostavat kodit.  
Isojen ja korkeiden tilojen sisustaminen ei ole helppoa puuhaa ja sen huomaa varsin hyvin ensimmäisen kodin isosta salista. Vielä kun lattia on valkoinen, on tila todella ison tuntuinen.  Huonekalujen sijoittelu on hieman erikoinen ja muutama iso matto olisi lisäksi paikallaan.  Tilana sali on muuten hieno.  Keittiössä vesipiste olisi voinut olla lähempänä liettä. 
Kotia sisustaessaan joutuukin huomioimaan ja pohtimaan monenlaisia asioita: tilan kokoa, muotoa, ikkunoita, oviaukkoja, arkkitehtonisia yksityiskohtia, valon määrää, kulkureittejä, sisustuksen tyyliä jne. 
Haasteita riittää lisäksi miten "täyttää" tila erilaisin elementein: huonekaluin, sisustustavaroin, erilaisin materiaalein, värein jne., niin että tilasta tulee kaunis, tasapainoinen ja harmoninen kokonaisuus persoonallista ilmettä, toimivuutta ja käytännöllisyyttä unohtamatta. 
Lisäksi on vielä otettava huomioon eri tilojen vaatimukset, kodin valaistus, asukkaiden ikä/sukupuoli/toivomukset/harrastukset, lemmikkieläimet sekä turvallisuusnäkökohdat. 
Haasteita siis riittää roppakaupalla, mutta mielenkiintoisia sellaisia! Koti 1 - Home 1
Lähde/Source and more information: Husman Hagberg
Koti 2 - Home 2


Lähde/Source and more information: Ivan Eltoft NielsenKoti 3 - Home 3

Lähde/Source and more information:  Leanne Ford
Kuvat/Photos: Leanne Ford, Victoria Smith
via

Ei kommentteja:

Blogitekstisuositus

Ranskalaisia koteja

Kolme kotia - Three Homes Tyylikkäitä koteja Ranskasta. Koti 1 - Home 1 ...