sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lillevillan syksy


Tässä vielä viimeinen esittelemätön projekti vuosi sitten aloittamastani blogiyhteistyöstä Luoman Puutuotteen kanssa.  Lillevilla By Luoman vierasmaja Lillevilla 387 12m2:n sai kesän aikana edustalleen terassirakennelman. Terassi sopii mielestäni tuohon erinomaisen hyvin ja muodostaa mökin kanssa hyvän kokonaisuuden. Aurinko paistaa tuohon keskipäivästä iltaan asti, joten tuossa on mukava oleskella suurimman osan päivää.
Poikani ehdotti terassille pergolaa ja ehkä sellainen tuohon ensi kesänä vielä rakentuu - sitä ehtii vielä talven aikana hyvin miettiä ja suunnitella.  Jos ei pergolaa tule, niin iso aurinkovarjo ainakin on hankintalistalla ja ehkä rakennan lisäksi muutaman kukkalaatikon istutuslaatikoiden yläpuolelle. Tuossa sohvan takana voisi olla vielä jonkinlainen säleikkö tms. seinäke paikallaan. Sitten tämä mökki saa luvan olla valmis ja kunnostusvuorossa on loput talon ulkopinnoista. 
Pihasuunnitelmakin on hiljalleen muovautumassa ja toivon mukaan täällä on jossain vaiheessa tulevaisuudessa hieman eri näköistä. Mökin maalauksesta jäi tilkka maalia jäljelle ja se riitti juuri tämän sohvan maalaamiseen.Puutarhakalusteet löysin Ikean valikoimista.


Tänä vuonna en ehtinyt istuttaa noihin laatikoihin yhtään mitään, sillä sain ne niin myöhään laitettua, mutta ensi kesänä niistä löytyy toivon mukaan yrttejä ja salaatteja.


Tuo vasemmassa reunassa näkyvä rautainen metallihäkkyrä sai myös lattian tänä vuonna. Ensi kesänä istutan lisää köynnöskasveja sen ympärille, jotta rakennelma saa siten "seinät" ja "katon".
Lisäksi olen ajatellut rakentaa terassien välille kulkuyhteyden joko puusta tai laatoittamalla. 
Talon päätyjen väriksi tulee valkoinen, joten yleisilme pihalla tulee yhtenäisemmäksi.

Tässä vielä muutama kuva rakennusvaiheesta:
Blogiyhteistyö Luoman Puutuote Oy:n kanssa.
Kuvat/Photos: Keltainen talo rannalla

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Todella kaunis ja viihtyisä kokonaisuus!-sanna-

Blogitekstisuositus

Värikästä ja persoonallista

Kolme kotia - Three Homes Päivän kotien sisustuksista löytyy runsaasti värikkäitä yksityiskohtia ja persoonallista ilmettä. Koti 1 -...