keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Lillevillan sisustus

Lillevilla 387


Viime vuoden syksynä aloittamani blogiyhteistyö Luoman Puutuotteen kanssa lähenee hiljalleen kohti loppuaan. Melkeinpä tasan vuosi sitten sain ison paketin pihalleni ja hetken pähkäiltyäni ja kokoamisohjeita tutkisteltuani pystytin tontilleni Lillevilla By Luoman vierasmaja Lillevilla 387 12m2:n.
Nyt on mökin sisustus vihdoin valmis esittelyä varten.  Paljon meni aikaa tähän pisteeseen pääsyyn ja yksi syyllinen ajan puutteeseen löytyy tuosta sängyltä.  Heinäkuussa tuli taloon tarmokas russelipoika Nelson ja aika onkin kulunut täysin uuden perheenjäsenen kanssa puuhastellessa ja aina säiden salliessa talon maalaushommissa.
Lisäksi en ole osannut päättää maalaanko mökin sisätilat vai en ja käyttötarkoituskin on ollut pohdinnassa.  Vierastilana mökki tuskin tulee käyttöön, enemminkin se toimii vain oleskelu- ja harrastetilana.  Varastoakaan en tarvitse, sillä ratkaisin sen ongelman pystyttämällä kaksi Luoman pientä vajaa takapihalleni.
Sisätilojen maalaushommiin en sitten lähtenyt, kuten kuvista näkyy, sillä pidän todella paljon noista puunvärisistä pinnoista.  Täytynee vain käsitellä ne jollain tummumista estävällä aineella. 
Sen homman aika on tosin vasta ensi kesänä.

Tässä nyt sitten kuvakavalkadi pienen pihamökkini sisustuksesta:


Tämä tekemäni risuvarjostin on kulkenut mukanani usean vuoden ajan ja täältä löytyi sille hyvä paikka.  Nyt se toimii ainoastaan koristeena, sillä en ole vielä vetänyt mökkiin sähköä.Vanhan tuolin kauniita muotoja.
Tein kauniin asetelman pöydälle oksista, kävyistä ja vanhasta lasipurkista.Vanha rahi löysi paikkansa täältä. Tähän Tarkettin Trend 240 vinyylilattiaan olen ollut todella tyytyväinen.
Pätkä vanhaa aitaa sai kalkkimaalin pinnalleen.


Tyttäreltä lahjaksi saatuja porokynttilöitä en ole malttanut polttaa ja ne toimivatkin hauskoina koristeina. Sijoitin ne tekemiini betonisiin kynttiläkippoihin.Juurista tehty kranssi.
 Sain nuo kauniit lintukortit siskoltani lahjaksi ja ne sopivat mielestäni tänne erinomaisesti. Kehykset ovat odottaneet vuosia omaa paikkaansa ja tänne ne nyt vihdoin päätyivät.

Nelson 4 kk.Kylällämme asustelee valtava naakkajoukko ja osa yöpyy pihapuissani. Löytösulat laitan kranssinkoristeeksi.Korituolit ja koristetyynyt löytyivät Ikeasta. Korkea kynttilänjalka on kirpparilöytö.
Maalasin sen ja kullanvärisen auringon kalkkimaalilla.  Samalla maalilla on maalattu aita ja seinähyllykkö.Tässä ikuisuusmurheenkryynini eli nukkekotini.  Sain tämän vuosia sitten lahjaksi, mutta aikaa sen kunnostamiseen ja sisustamiseen ei koskaan tunnu löytyvän. Siirsin sen tänne, koska se vie sisällä niin paljon tilaa.  Ehkä innostun ensi kesänä laittamaan sitä täällä, tilaa siihen ainakin nyt on.


Uutta mökissä ovat korituolit, pöytälevy, sänky ja nuo Ikean pukkijalat.  Mustat jakkarat löysin kirpparilta, kaikki muu tavara löytyi omasta takaa.


Vanerienkelin (niitä löytyy 2 lisää) tein vuosia sitten näyttelyyn, jonka pidin yhdessä pikkusiskoni kanssa Vaasassa Konsulinnan kahvihuoneessa.  En ole malttanut vielä poiskaan heittää.  
Innostuin aikoinaan decoupage-tekniikasta ja sitähän piti sitten kokeilla joka paikkaan. Pikkutuolit ovat muisto siitä innostuksesta.

Nelson vauhdissa...Yhteistyössä: Luoman Oy
Kuvat: Keltainen talo rannalla
7 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Voi kuinka kaunis, luonnonläheinen, sisustus! Todella harmoninen kokonaisuus.
Ja söpö on myös uusi nelijalkainen perheenjäsenesi:)

Tintti kirjoitti...

Voi kuinka kaunis, luonnonläheinen, sisustus! Todella harmoninen kokonaisuus.
Ja söpö on myös uusi nelijalkainen perheenjäsenesi:)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana!!Puupinta on todella kaunis.Onko kesäkäytössä,vai tuleeko lämmitys?Eihän tuolta raaskisi pois lähteäkkään.Ja syötävän suloinen puuhailija tuo pikku Nelson❤️-sanna-

Mamma A. kirjoitti...

Todella upea tuo iso enkeli<3
Nelsonilla ihan huippu ilme:D

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Tintti!

Kiitos:)<3

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Sanna!

Kiitos!<3
On nyt vain kesäkäytössä, mutta aikomuksena on kyllä vetää sähköt jossain vaiheessa.
Nelson on kova herra puuhastelemaan:):)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei MammaA!

Kiitos - itse näen nuo enkelit vain vaivana, sillä ne eivät ole oikein koskaan löytäneet paikkaansa. Niitä on vielä 2 tuon lisäksi.
Nelson on ilmeikäs pieni otus:)

Blogitekstisuositus

Modernia, rustiikkia ja vintagea

Kolme kotia - Three Homes Mielenkiintoisia ja persoonallisia koteja ja hieman kesäistä tunnelmaa talven keskelle. Koti 1 - Home 1 ...