tiistai 4. heinäkuuta 2017

Lillevillan kuulumisia

   
Aloitin viime vuoden syksynä blogiyhteistyön Luoman Puutuotteen kanssa ja rakensin tontilleni Lillevilla By Luoman vierasmaja Lillevilla 387 12m2:n
Vierasmökin rakennusprojekti on edennyt kevään ja alkukesän aikana ja ulkopinta sekä ikkunapokat ovat saaneet pinnoilleen valkoisen värin. Seinien väri on Tikkurilan värikartasta väri 619x eli hieman sävytetty valkoinen. 

  Ikkunapokat maalaan vielä kertaalleen ja sitten pääsen taas rakennushommiin eli alan rakentaa tuohon eteen talon levyistä terassia. Maalaan mökin vielä toiseen kertaan, mutta taidan jättää sen ensi kevääseen. 
Naapurin Åke toivoi, että maalaan vierasmajan punaiseksi valkoisilla nurkilla ja oli hieman nyreissään valkoisesta väristä - maalasit sitten valkoiseksi, totesi lakonisesti nähdessään lopputuloksen. Toisaalta Åke on kyllä oikeassa, kun katselee kaikkia punaiseksi maalattuja taloja tässä ympärillä, se olisi tietysti ollut hyvä ajatus.  Tämä talo ei ole koskaan sopinut arkkitehtuuriltaan tai väritykseltään punaiseksi maalattujen puutalojen kanssa yhteen. Mielestäni pihapiirin rakennusten tulee linkittyä toisiinsa väritykseltään/tyyliltään, eli tuon ajatuksen pohjalta etenen jatkossakin.  

Odotan innoissani, että pääsen rakentamaan terassia mökin eteen.  Tuohon paistaa koko päivän ja illan aurinko eli siihen saa todella hyvän oleskelupaikan.


Käytin istutuslaatikoiden maalaamiseen samaa öljymaalia.  


Kuuluisalla Vauva.fi-keskustelupalstalla joku ilkkui pihaani, varsinkin kun esittelen blogissani toinen toistaan upeampia koteja.  Näillä kahdella asialla ei mielestäni ole oikein mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta kirjoittaja oli kyllä osittain oikeassa.  Tästä pihasta ei ole kukaan välittänyt kunnolla ilmeisesti koskaan.   
Yritän tehdä tästä pienestä pihastani vajavaisilla puutarhurin/rakentajan taidoillani mukavan ja kauniin paikan itselleni ja eiköhän tästä ajan kanssa jonkinlainen sellainen synny. Tahtotilaa asialle löytyy todella, aika sitten näyttää miten siinä projektissa onnistuu.

Minulla oli tuollainen rautakehikkohökötys olemassa ja sijoitan sinne nuo puulaatikot yrttien tms kasvatusta varten.  Istutin neljä klematista kehikon ympärille siinä toivossa, että ne joskus muodostaisivat vihreät "seinät" tuon rakennelman ympärille ja ehkä ilahduttaisivat vielä kukkimallakin.
Naapurin rouva naureskeli sotilaallisen jämptiin riviin istutetuille kehäkukilleni...miten ne pitäisi kylvää sitten, ihmettelen vain...??! Tämä on kolmas kerta elämässäni, kun kasvatan jotain kukkaa siemenestä lähtien. Edellisellä kerralla kylvin samoja kukkia samalla viivasuoralla periaatteella ja ensimmäisellä kerralla siemenet oli kätevästi kiinni nauhassa, joka pistettiin maahan.
Noudatin vain pussin ohjeita istutusväleistä (no, hieman kavensin kyllä..) ja tuossa on nyt sitten ainakin omasta mielestäni tosi hieno lopputulos:)
Ehkä sitten ensi kerralla vain heittelen siemenet huolettomasti?:) Pihaltani puuttui vielä tuiki tarpeellista säilytystilaa pihatyökaluille yms. ja tilasin Luomalta kaksi pientä koottavaa puutarhavajaa sitä ongelmaa poistamaan. Sijoitin ne takapihalleni ja yhdistin ne toisiinsa rakentamalla väliin tilan ruohonleikkurille ja lisäsin sivuille vielä aidanpätkät. Ne muodostavat yhdessä nyt hyvän näkösuojan ja kokonaisuuden ja sain oikeastaan mainion ja suojaisan kesähuoneen tällä tavoin. Homma ei ole vielä aivan valmis, kuten kuvastakin näkyy. Aitojen maalaus, peitelistat, pienet fiksaukset sekä välitilan lattian viimeistely ovat vielä tehtävälistalla.  Ehkä laitan tuohon välitilaan vielä saluunanovet tms., verhokin voisi olla hauska vaihtoehto.  Vajojen toinen maalauskerta taitaa sekin jäädä mökin ohella ensi kevään hommaksi.
Olen ajatellut säästää nuo vanhat pihalaatat ja käsitellä ne Tikkurilan Patio kivikuullotteella. Minua ei haittaa, vaikka osa laatoista on jo aika kuluneitakin. Saahan se kiinteistön ikä näkyä pihapiirissäkin.
Ei täällä hommat kesken lopu!  


Ikeasta löytyi kauniit korituolit sekä hauskat koristetyynyt vierasmajaan. Olen miettinyt pintojen käsittelyä - millä ja miten, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla. Puunvärisinä pinnat ovat todella kauniit, mutta joku sävykin voisi luoda mukavasti tunnelmaa.  
Sisällä on vielä aivan ihana tuoreen puun tuoksu - sen tuoksun kun saisi pullotettua, niin voisi tulevaisuudessa aina suihkutella sitä tunnelmaa tuomaan.

Mökin sisätöitä ovat vielä listoitus ja Tarkettin Trend 240-vinyylilattian paikalleenliimaus.


Tässä on vielä kuva viime syksyltä. Siskon poika Antti kiinnittää kattohuopaa paikalleen. Tuona päivänä oli todella inhottavan kylmä pohjoistuuli.Kaupallinen yhteistyö: Luoman Oy
Kuvat/Photos: Keltainen talo rannalla

14 kommenttia:

Susanna - Valoa Tupaan kirjoitti...

Hienoja piharakennuksia ja nuo pienet vajat ovat erityisen suloiset.

Anonyymi kirjoitti...

Heinolta näyttää! Joka päivä olen käynyt katsomassa blogiasi uusien päivitysten varalta. Ne tuovat aina kauneutta ja iloa harmaaseen arkeen. Kiitos!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Kivalle näyttää! Me teimme eilen Lillevillaamme viherkaton. Toivottavasti se joskus houkuttelee perhosia puutarhaamme.

Anonyymi kirjoitti...

Kotonaan saa olla kuten haluaa, suomalaiset vain paheksuvat toisten erilaisia sisustusvalintoja helposti, osin kateudesta koska eivät osaa/rohkene. Tykkään pihastasi ja tyylistäsi, saan siitä paljon ideoita.

Komppaan lisäksi edellistä kommentoijaa, blogisi tuo piristettä jokaisella päivityksellä!

t.tuulia

Aikku kirjoitti...

Tuo on sellainen,että ottaisin meidän pihallekkin tuon kaunokaisen!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Susanna!
Kiitos:) Olen niin iloinen noista vajoista. Saan kaikki pihakimpsut ja kampsut vihdoin järjesteykseen:)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei anonyymi!

Blogipostaukset jatkuvat jälleen! Tässä oli pieni rakennuspaussi välillä:)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Satu Kukkaiselämää!

Todella hieno teidän mökkinne ja näyttää kuin se olisi ollut aina tuossa! Viherkatto kuulostaa todella ihanalta idealta!!!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Tuulia!

Niin se varmaan on, kateus on kyllä polttoainetta monille ikäville asioille ja ilmiöille:( Ja jos ei kodista keksitä mitään arvosteltavaa, niin koira on ylipainoinen tai lapsella väärä nimi...Nämäkin kaksi kommenttia löytyivät tuolta surullisen kuuluisalta keskustelupalstalta. Kuten kirjoitin, kommentit ja asiayhteys eivät aina kohtaa. No, niistä ei pidä välittää, tekee vain omia juttujaan ja nauttii niistä. Ja plussana on tietysti se, että löytyy porukoita, joiden mielestä ne ovat hyviä juttuja:) Maailma on nykyään niin täynnä negatiivisuutta, että positiivisia ja hyviä asioita pitää olla ja niitä pitää tuoda esille, ettei tänne aivan nuukahda.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Aikku!

Hauska kuulla!

mertsi kirjoitti...

Todella suloiset nuo puutarhavajat ja muodostavat kivan seinämän.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana mökki ja puutarhavajat,jotka muistuttavat uimakoppeja!olisipa hauskannäköiset,kun olisivat eri sävyiset pastellit:)Höpsö ajatus juolahti mieleeni.-sanna-

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Mertsi!

Kiitos ja idea tuossa olikin saada hyvä näkösuoja takapihalle. Nautin tuosta tilasta nyt todella:)!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Sanna!

Kiitos ja siltä ne minunkin mielestäni näyttävät! Olisi ihana idea maalata ne pastelliväreillä<3 Hauska idea!

Blogitekstisuositus

Modernia, rustiikkia ja vintagea

Kolme kotia - Three Homes Mielenkiintoisia ja persoonallisia koteja ja hieman kesäistä tunnelmaa talven keskelle. Koti 1 - Home 1 ...