maanantai 28. kesäkuuta 2010

Valkoisia sisustuksia kesään

Kesätunnelmainen kuvakooste ruotsalaisen Hus och Hem sisustuslehden sivuilta. Mukana on muutama mielenkiintoinen idea talon ulkopuoleltakin. Ensimmäinen idea on hauska ja todella erikoinen ratkaisu eli kaikkia puita ei talonrakentamisen tieltä tarvitse aina kaataa! Toki puun vanhetessa tulee pohdittavaksi miten sen saa sitten kaadettua...

Leikkimökit ovat hauskoja ja ne tuovat pihapiiriin oman ilmeensä. Kotimaiset mallit ovat yleensä vain niin tylsiä ja samankaltaisia. Pihapiiriin saa hyvän yleisilmeen kun sovittaa myös leikkimökin muiden rakennusten tyyliin. Toisena ideana on siis hauska esimerkki toisenlaisesta leikkimökistä.

Omalla pihallamme on äidiltä peritty leikkimökki. Mökin esikuvana on Asikaisten kartanon leikkimökki ja äiti teetätti sen kesämökilleen lastenlapsien (ja omaksi!) iloksi. Sieltä se sitten kuljetettiin tänne joitakin vuosia sitten. Tosin sen verran myöhään, että omat lapset olivat jo valitettavasti leikkimökki-iän ohittaneet. Sisustin sen kuitenkin lasten vanhoilla tavaroilla ja äidin lapsuudenaikaisen leikkimökin huonekaluilla. Esa Kero ja Juhani Seppovaara julkaisivat 1997 lämminhenkisen kirjan leikkimökeistä. Sieltä löytyy se Asikaisten kartanon leikkimökkikin.

Lovely interiors from the swedish interior design magazine Hus och Hem.
4 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Huh, kyllä silmä lepää noissa kuvissa... ja hyvä se on, että haaveita riittää :)
Mukava blogi sinulla !

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, että olet palannut kehiin!!! Olit välillä pois aika pitkään ja olin hieman huolissani. Tuotat tosi paljon iloa blogisi seuraajille.

Mutta asiaan: piti kommentoimani, että tupssa yhdessä kuvassahan on ihan selvästi Sofi Oksasen kuva seinällä... ??? No ei kai, mut niin samalta näyttää!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Kiitos Marianne! Haaveita pitää aina olla:)!!

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Hei Anonyymi!

Tuli todella pidettyä hieman taukoa blogin pitämisestä - oli todella kiireinen syksy! Tosin "lintsasin" huonolla omatunnolla:(
Mietin sitten kauan ja hartaasti jatkanko, tässä on kuitenkin sen verran hommia näiden kuvien etsimisessä.
Innostuin sitten taas:)

Piti oikein laittaa silmälasit nenälle ja katsoa sitä kuvaa ja Sofiltahan se aika paljon näyttää:) Hauska idea tehdä värikäs kuvasarja samasta kuvasta. Mona Lisakin on mainio.

Blogitekstisuositus

Trendikkäitä sisustuksia

Kolme kotia - Three Homes Tämän päivän kiinnostavat ja trendikkäästi sisustetut kodit löytyivät ruotsalaisten kiinteistönvälittäjien sivui...